SDP:n puheenjohtajahdokkaat kohtaavat Ylen Ykkösaamun radiotentissä

SDP:n puheenjohtaja valitaan Lahdessa helmikuun alussa.

politiikka
 Puheenjohtajaehdokkaat Timo Harakka, Tytti Tuppurainen ja Antti Rinne SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden maakuntakiertueella Kuopiossa
Puheenjohtajaehdokkaat Timo Harakka, Tytti Tuppurainen ja Antti Rinne SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden maakuntakiertueella KuopiossaTimo Hartikainen / Lehtikuva

Demareiden puheenjohtajataisto on kuumimmillaan. Puolueen puheenjohtajaehdokkaiden radiotentti kuullaan tänään torstaina Yle Radio 1:n Ykkösaamussa kello 8.10. Puheenjohtajan valitsee SDP:n puoluekokous Lahdessa helmikuun alussa.

SDP:n nykyisen puheenjohtajan Antti Rinteen haastavat demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen ja helsinkiläinen, ensimmäisen kauden kansanedustaja Timo Harakka.

Antti Rinne on SDP:n nykyinen puheenjohtaja. Hän pesi kisassa Jutta Urpilaisen toukokuussa 2014 ja nousi Urpilaisen paikalle valtiovarainministeriksi. Rinne nousi puheenjohtajan paikalle ammattiliitto Pron puheenjohtajan paikalta.

Timo Harakka on tv-toimittaja, tuottaja ja kirjailija. Hän nousi eduskuntaan viime keväänä. Hän oli vihreiden ehdokaana vielä vuoden 1995 vaaleissa. Tytti Tuppurainen on toisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Viime eduskuntavaaleissa hän toimi SDP:n vaalipäällikkönä.

Puheenjohtajaehdokkaat kiertävät ympäri Suomea. Tammikuun aikana järjestetään 11 tilaisuutta eri puolilla Suomea. SDP:n puheenjohtajaehdokaiden tv-tentti nähdään TV1:n A-Studiossa keskiviikkona.