1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopio Tanssii ja Soi -viikko julkaisi ohjelmansa

Kesäkuussa pidettävä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali kokoaa jälleen kansainvälisiä tanssiryhmiä kaupunkiin. Tanssiviikko on värittänyt Kuopion kesää jo lähes 50 vuotta.

tanssi
Yleisöä Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumassa
Sakari Partanen / Yle

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ensi kesän ohjelmisto on julkaistu. 48. festivaali juhlistaa osaltaan 100-vuotiasta Suomea monipuolisella kansainvälisellä tanssiohjelmistolla.

Kesäkuun puolivälissä alkavan tanssiviikon pääohjelmassa on muun muassa hollantilainen nykytanssiryhmä NDT2. Nederlands Dans Theater on maailman arvostetuimpia nykytanssiryhmiä. Ohjelmassa on myös eteläafrikkalaisen Dada Masilon uutuusteos Giselle.

Lisäksi ohjelmassa on kiinalaiskoreografi Xie Xinin kokoillan teos sekä israelilainen Vertigo Dance Company ja tsekkiläinen VerTeDance. Ryhmän teoksessa Correction kaikki tapahtuu yhdessä paikassa, tanssijoiden jalat lattiaan naulittuina.

Kotimaista väriä tuo Hanna Brotheruksen kantaesityksensä saava teos, to be. Se on herkkä ja voimallinen kolmen eri-ikäisen naisen tarina.

Kuopion kaupunginteatterilla on festivaalin aikana laaja katsaus eurooppalaista, israelilaista ja kiinalaista tanssitaidetta. Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen on tyytyväinen, että Kuopioon saapuu myös palkittu flamencotaituri Israel Galván.

Uotisen mukaan Galvánia voi kutsua näyttämöpedoksi, jonka karisma ja läsnäolo ovat niin vahvoja, että ne tärisyttävät koko taloa.

Tanssiviikon kurssiohjelma julkaistaan helmikuun puolivälissä. Oheisohjelma tulee julki huhti–toukokuussa.

Lue seuraavaksi