Perussuomalaiset nihkeinä Bernerin esitykselle – "Mitään ei ole vielä päätetty"

Perussuomalainen puolustusministeri Jussi Niinistö tyrmää liikenneverkon yhtiöittämisestä laaditun selvityksen.

Kotimaa
Jussi Niinistö
Jussi NiinistöJarno Kuusinen / AOP

Hallituskumppanilta ministeri Anne Bernerin (kesk.) liikenneuudistus ei saa kaikilta osiltaan kehuja. Perussuomalaista puolustusministeriä hiertävät eniten kaavaillut yhtiöittämissuunnitelmat.

– Liikenneverkon kunnossapitäminen tai päästövähennystavoitteet eivät edellytä sitä, että julkisin varoin rakennettu omaisuus yhtiöitetään ja kansallisomaisuudella tehdään bisnestä kansalaisten kustannuksella, Jussi Niinistö kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun).

Niinistö kantaa huolta myös käytettyjen autojen arvon romahtamisesta mahdollisen uudistuksen jälkeen.

Samalla hän muistuttaa, että uudistus on vasta selvitysasteella.

– Hallitus ei ole tästä asiasta sopinut saati päättänyt yhtikäs mitään.

Perussuomalaiset on Niinistön mukaan ministeri Bernerin kanssa samaa mieltä siitä, että tiestön korjausvelka on kurottava umpeen.

Terho: Mitään ei ole vielä päätetty

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ei halunnut torstaina ottaa kantaa esityksen yksityiskohtiin. Terho painotti puolustusministeri Ninistön tavoin, että kyseessä on vasta selvitys.

– Tässä on erittäin suuria varaumia hankkeen perusratkaisujen suhteen. Perussuomalaiset on sitoutunut vain ja ainoastaan tämän selvityksen tekemiseen. Selvitys on nyt tehty, ja kaikki muut ratkaisut ovat auki, Terho sanoi.

Anne Berner sanoi tiedotustilaisuudessa, että uuden liikenneverkkoyhtiön on tarkoitus aloittaa toiminta ensi vuonna. Terho painotti, että suuren uudistuksen kanssa ei tulla hätäilemään.

– Tässä on hyvin paljon avoimia kysymyksiä, jotka pitää pystyä ratkomaan, että voisimme edes ajatella, että tätä vietäisiin vielä tällä vaalikaudella eteenpäin.