Luontokuvat jyräsivät Suomen kaunein postimerkki -äänestyksessä

Suomen kaunein postimerkki -äänestyksessä kärkiviisikkoon pääsi vain luontoaiheisella kuvalla. Kaunemmaksi valittiin metsämaisema Nuuksiosta.

postimerkit
Käyntikortti Suomesta-postimerkki, jossa on sumuinen metsämaisema Nuuksiosta
Voittaneessa postimerkissä on kuva sumuisesta, jylhästä metsämaisemastaPosti

Suomen kaunein postimerkki -äänestyksen voittaneessa merkissä on kuvattuna jylhä metsämaisema, jonka sumu on kietonut vaippaansa. Kuva on kuvattu Nuuksion kansallispuistossa. Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen toteuttama Käyntikortti Suomesta sai 12,1% annetuista äänistä.

Kärkiviisikossa pelkästään luontokuvia

Vuoden 2016 merkkien joukosta kauneimpien kärkiviisikkoon pääsi vain luontokuvilla. Kakkoseksi sijoittui Jaana Aallon Ajatusten siivin, joka on graafinen kuva järvimaisemassa lentävästä lokista. Se sai 11,9% ääniosuuden, joten se jäi kärkipaikasta vain niukasti.

Seuraavaksi eniten ääniä saivat Jääkide _(7,9%), _Punainen tupa (6,9%) ja koivuteemainen Käyntikortti Suomesta (5,6%).

Ainutkertaista luontokuvien äänestysmenestys ei suinkaan ole. Esimerkiksi takavuosien postimerkkisarja kansallispuistoista tuotti merkeille lukuisia sijoituksia kolmen suosituimman kärkeen vuosien mittaan.

Luontoaiheet kiinnostavat postimerkkiyleisöä ihan tutkitustikin.

– Postimerkeissä on ollut perinteisesti paljon luontoa, maisemia, kasveja ja eläimiä, kertoo Postin design manager Tommi Kantola.