Kanahaukka rikkoi kirkosta ainakin kolme ikkunaa Rautalammilla – selvisi hengissä

Palomestari veikkaa, että haukka lensi päin ikkunaa yritettyään pyydystää ulkopuolella ollutta pulua.

kanahaukka
Loukkaantunut kanahaukka hoitolassa.
Kanahaukat ovat lennelleet päin ikkunoita aikaisemminkin. Arkistokuva.Jarkko Heikkinen / Yle

Palomiehillä oli torstaina Rautalammilla edessä astetta erikoisempi pelastustehtävä. Kanahaukka oli syöksynyt Rautalammin puukirkon ikkunalasista sisään eikä päässyt ulos.

Paikalle ensimmäisenä tulleet siivoojat yrittivät hätistellä lintua ulos, mutta eivät onnistuneet. Palomiehet pyydystivät linnun seurakuntamestarin avustuksella haaviin ja laskivat sen luontoon.

Petolintu oli syöksynyt kirkkoon kaksinkertaisen ikkunalasin läpi. Takaisin ulos yrittäessään se oli rikkonut vielä ainakin yhden sisäikkunan. Hämmästyttävää kyllä, lintu ei pelastuslaitoksen mukaan vaikuttanut vahingoittuneen seikkailunsa aikana.

– Tuosta se lensi lähikuuseen ja istui pitkän tovin siinä, ylipalomies Jukka Korhonen sanoo.

Korhonen veikkaa, että haukka lensi päin ikkunaa yritettyään pyydystää ulkopuolella ollutta pulua. Sisäpuolelta ei kuitenkaan löytynyt pulun raatoa, joten saalista petolintu ei ainakaan ole saanut.

Kirkossa joudutaan paikkaamaan yli kymmenen metrin korkeudessa olevia rikkoutuneita ikkunoita villalla, kunnes lasimestari saa ne korjattua. Myös siivottavaa riittää: ylipalomies Korhosen mukaan linnun jätöksiä ja lasinsirpaleita on eri puolilla kirkkoa.

– Tällaista ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Ei ainakaan kirkossa, Korhonen vakuuttaa.