Bussiyhtiö uskoo turistien maksavan luksuksesta – käytti tuntuvan summan autoihin

Tilausajoja myyvän Lehtimäen mukaan etenkin aasialaiset matkailijat ovat kaivanneet tavallista hulppeampaa kalustoa ja palvelua asiakkailleen.

Luksusbussi
Lehtimäen liikenne premium bussi
Tältä näyttää luksusbussissa

Lahtelainen Lehtimäen linja-autoyhtiö uskoo matkailijoiden luksuspalveluille olevan kysyntää. Lehtimäki Tilausajot on ostanut tilausliikenteeseen neljä uutta tavallista paremmin varusteltua linja-autoa.

Yhtiö sijoitti luksusbusseihin kolme miljoonaa euroa. Sen mukaan muun muassa aasialaiset matkanjärjestäjät ovat kaivanneet asiakkailleen myös hienompia busseja ja niihin liittyviä palveluja.

– Meillä on suoria asiakkaita, mutta myös incoming-toimistot, jotka tekevät kauppaa Suomeen, käyttävät palvelujamme. Esimerkiksi Kaukoidästä on potentiaalia, sillä he käyttävät aika paljon matkustamiseen rahaa ja haluavat tiettyä laatua, sanoo Lehtimäki Tilausajojen liiketoimintajohtaja Risto Mäkelä.

Yhtiö myy matkoja uudella kalustolla myös kotimaisille asiakkaille.

Suomessa toivotaan juuri Aasian maiden turisteista uutta pontta matkailuelinkeinolle. Esimerkiksi Lappiin matkustavien kiinalaisturistien määrä on jo kasvanut roimasti viime vuosien aikana.

Nahantuoksua ja tekniikkaa

Uudet autot ovat erikokoisia: Pienimmässä on 16 paikkaa ja suurimmassa 50. Niissä on muun muassa tavallista enemmän jalkatilaa, nahkaistuimet ja näyttöjä.

Liiketoimintajohtaja Risto Mäkelä kertoo, ettei uusissa busseissa matkustamisesta silti oteta erityisen suurta hintaa. Paikka 50 hengen bussissa maksaa yhtä matkustajaa kohti noin kymmenen euroa enemmän kuin yhtiön tavanomaisessa tilausajobussissa.

Mäkelän mukaan vaihtoehtoja on hyvä olla tarjolla.

– Palveluja tilataan usein niin sanotuille vip-ryhmille, mutta vipejäkin on maailmassa eritasoisia, hän muistuttaa.