Keskustan Antti Kurvinen A-studiossa: Ostakaa vaan autoja!

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen rauhoittelee autoveron mahdollisesta poistosta syntynyttä epätietoisuutta. Kurvinen sanoi torstai-illan A-studio: Talkissa, että liikenneverkkoselvitykseen liittyvään autoveronpoistoon on rakennettava siirtymäajan järjestely.

autovero
Suna Kymäläinen ja Antti Kurvinen
Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) ja kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.)Yle

Autoveron poisto on hätäännyttänyt autonvaihtajat. Autokauppaiden mukaan kaupanteko on pysähtynyt selvityksen tultua julkisuuteen keskiviikkona. Asiakkaat odottavat, miten selvitykselle nyt käy. Liikenneverkkoselvitys lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle. Tavoitteena on, että uudistukset tulisivat voimaan ensi vuoden alussa.

– Tänä vuonna autokauppaa tekevien asema on otettava vakavasti, mikäli liikenne- ja viestintäministeriön selvittämään malliin mennään. Oma näkemykseni on, että on rakennettava jonkinlainen siirtymäkausi niille, jotka ovat nyt hankkimassa uutta autoverollista autoa. Ostakaa vaan autoja, Kurvinen totesi.

Hän huomautti, että yksinomaan jo autoveron takia liikenneverkkoselvityksen on edettävä päätöksenteossa nopeasti.

"Suuruudenhullu aikataulu"

Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Suna Kymäläinen (sd.) pitää liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) torstaina julkituomaa aikataulua suuruudenhulluna.

– Hanketta on valmisteltu niin kauan, että tällainen asia olisi kyllä pitänyt huomioida.

Kymäläinen muistutti A-studiossa, että kyseessä on yhden ministerin selvitys.

– Hyvä että selvitys tuotiin nyt keskusteluun. Valmistelu on tehty hyvin rajatulla väellä, itse sain valiokunnan jäsenenä kuulla suunnitelmista vasta tänään torstaina.