1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. myrskyt

Hirmumyrskylukemia Muonion lisäksi myös Perämerellä – Kemissä irtosi peltikattoa

Tuulen voima on laantunut perjantain vastaisen yön aikana.

Kuva: Yle

Eilen illalla iskenyt myrsky on Lapin tuntureiden lisäksi iskenyt kovimmin Pohjois-Pohjanmaan rannikkoalueelle, jossa mitattiin torstaina laajalti myrskylukemia.

Hailuodossa ja Raahen alueilla tuuli ei yltänyt Muonion lukemiin eli 44 metriin sekunnissa, mutta keskituulet ovat olleet yli 25 metriä sekunnissa ja puuskissa ne ovat ylittäneet hirmumyrskylukemat ollen 33 metriä sekunnissa.

Peltikatto irtosi Kemissä

Päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta kertoo, että Meri-Lapissa tuuli oli torstaina kovaa ja yltyi puuskissa myrskyksi.

– Torstain ja perjantain välisenä yönä tuuli on heikentynyt selvästi, sanoo Korpela.

Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan, että myrsky ei ole aiheuttanut ilmeisesti liiemmälti vahinkoa.

Kemissä pelastuslaitoksen apua tarvittiin torstaina, jolloin se kävi kiinnittämässä tuulen voimasta irronnutta peltikattoa Vilmilän teollisuusalueella.

Autokorjaamon peltikatosta oli repeytynyt irti isoja palasia keskiviikon ja torstain välisenä yönä useasta eri kohdasta.

Muoniossa ei vahinkoja

Muonion Laukukerolla tuuli tuiversi torstaina alkuillasta niin kovaa, että se luokiteltiin hirmumyrskyksi. Muoniossa keskituuli oli ylimmillään 37 metriä sekunnissa.

Puuskissa tuuli yltyi jopa 44 metriin sekunnissa. Viimeksi Suomessa tuiversi näin kovaa joulukuun alussa vuonna 2013.

Muonion palopäällikkö sanoo, että tuulissa ei ole ollut mitään poikkeuksellista. Ne eivät aiheuttaneet pelastuslaitokselle tehtäviä.

**Lue myös: **Myrskytuuli romutti rakenteilla olleen talon Kuopiossa – "Ei niistä tarvikkeista enää taloa rakenneta"