Kemin Lumilinna esittelee satavuotista Suomea – kävijöitä odotetaan yli 50 maasta

Kemin Lumilinna avaa ovensa lauantaina. Tänä vuonna linna nousee uudelle paikalle, Kemin Mansikkanokalle.

Kemin Lumilinna 2017 lähes valmiina.
Kemin Lumilinnan uumenista löytyy monia suomalaisuuteen viittaavia asioita.

KEMI Lauantaina avattava Kemin 22. Lumilinna juhlistaa satavuotista Suomea.

Linnan uumenista löytyy muun muassa 200-paikkainen lumiravintola, hotelli sekä lukuisia seinäveistoksia kuuluisista suomalaisista vaikuttajista kuten Sauli Niinistö, Martti Ahtisaari, Patrik Laine, Tarja Halonen, Kimi Räikkönen, Tove Jansson ja Renny Harlin.

– Meillä on mahtava mahdollisuus tuoda esille suomalaisia ylpeydenaiheita Suomi 100 -tunnelmassa. Meillä käy täällä ihmisiä yli 50 eri maasta ja pääsemme kertomaan heille, miten suomalaiset ihmiset ovat vieneet Suomea maailmalle ja mistä asioista maamme on tunnettu, kertoo Kemin Matkailun tiedottaja Noora Barria.

Suomalaista taidetta on haluttu tuoda esille monin tavoin. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Hahmojen lisäksi linnan sisältä löytyy suomalaisesta taidemaailmasta tuttuja teoksia, luonnollisesti lumesta ja jäästä valmistettuja. Linnan sisälle on rakennettu myös luokkahuone kuvastamaan Suomen koulutuksen laatua ja koulukiusaamisen vastaista työtä.

– Olemme tuoneet esimerkiksi eteissaliin tunnettua taidetta Suomesta. Lisäksi haluamme tuoda esille muun muassa maamme loistavaa koulutusta, Barria sanoo.

Linnan seiniltä löytyy useita tuttuja suomalaiskasvoja. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Tänä vuonna Lumilinna rakennetaan uudelle paikalle, Perämeren rantaan Kemin Mansikkanokalle. Barrian mukaan uusi paikka mahdollistaa paljon.

– Nyt on rakennettu toisin ja se oli tarkoituskin tässä uudella paikalla. Meillä on mahdollisuus vähän pyöritellä tätä linnaa eri tavalla ja rakentaa eri muotoon.

Linnan on suunnitellut arkkitehti Rauno Ruonansuu ja rakentamisesta on vastannut IP-Heikkilä Oy.