"Rakastan näytellä Outin kanssa" – Ville Virtanen kiittää vuolaasti Outi Mäenpäätä vuosikymmenten ystävyydestä

Ville Virtanen esittää pääroolin Armoton maa -elokuvassa, joka kertoo riisutun tarinan väkivaltaiselle törmäyskurssille joutuvista perheenjäsenistä.

kulttuuri
Outi Mäenpää ja Ville Virtanen
Aamu-tv:n Tähtihetkessä puhuttiin Armoton maa -elokuvasta Ville Virtasen, Outi Mäenpään ja Antti Holman kanssa.

Esikoisohjaaja Jussi Hiltusen draamatrillerissä Ville Virtasen esittämä poliisi huolestuu kuullessaan seudulle vapautuvasta tappotuomion istuneesta vangista. Mies on poliisin oma poika, joka ei tiedä isänsä henkilöllisyyttä. Poliisi joutuu astumaan lain ulkopuolelle, kun poika lähtee erämaahan jahtaamaan Lassen toista poikaa.

Armottoman maan tarina on yksinkertainen ja riisuttu kertomus toistaan vieraantuneista perheenjäsenistä. Ville Virtanen päätyi päärooliin tehtyään ohjaajan kanssa lyhytelokuvan saman aihepiirin tiimoilta.

– Tässä ollaan klassisen tarinan äärillä, isä-poika-suhteessa. Siihen oli helppo ja jopa miellyttävä hypätä, sanoo Virtanen Aamu-tv:n Tähtihetkessä.

Antti Holma nähdään aseeseen helposti tarttuvan pojan roolissa. Outi Mäenpää esittää elokuvassa Virtasen entistä puolisoa.

– Jokainen nainen törmää varmasti elämässään siihen tilanteeseen, että miettii, mikä tuota miestä vaivaa. Ehdottomasti helpoin ja nopein keino keksiä syy on katsoa isä-poika-suhdetta, sanoo Mäenpää.

Antti Holma tekee paluun draamaan

Viimeksi suositussa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -lastenelokuvassa nähty Holma tavataan nyt valkokankaalla ensimmäisessä isommassa draamaroolissa. Viime vuosina Holma on tullut Putousta myöten tutuksi komediasta ja viihteestä, mutta näyttelijällä on myös pitkä tausta Kansallisteatterin draamojen parista.

– Mietin lukiessani Armottoman maan tekstin, että onko ohjaaja-käsikirjoittaja lainkaan nähnyt mitä olen tehnyt viime vuosina. Jussi oli nähnyt vanhempia töitäni ja saanut jonkun ajatuksen sieltä. Olin miettinyt, että ovatko tämän tyyppiset roolit jo osaltani menneet ohi, kertoo Holma.

Armoton maa on dialogiltaan hyvin pelkistetty. Elokuva jättää paljon tilaa sanattomalle vuorovaikutukselle näyttelijöiden osalta.

– Tällainen työ on hyvinkin paljon kiinni vastanäyttelijöistä. Yksin ei oikein voi näytellä tällaista. Antti Holma piirtää siellä minun henkilöäni esiin. Minä annan sen tapahtua, Virtanen sanoo.

Antti Holma ja Ville Virtanen elokuvassa Armoton maa.
Antti Holma ja Ville Virtanen elokuvassa Armoton maa.Tuomo Hutri / Making Movies

30 vuotta ystävyyttä tekee tiiviin pariskunnan

Ville Virtanen ja Outi Mäenpää pääsivät elokuvassa näyttelemää pariskuntaa nyt kolmatta kertaa. Edelliset yhteistyöt olivat kiitosta keränneissä töissä, Kylmäverisesti sinun -rikossarjassa ja Sovinto-draamaelokuvassa.

– Kaikki aina odottavat, että me ollaan aviopari, mutta ei meillä kyllä ole juuri ollut sellaisia ihan perinteisiä avioparin kohtauksia ollut. Emme ole päässet kyselemään rooleissa, että moneltakos tulet kotiin, nauraa Mäenpää.

Mäenpää sanoo olevansa täysin turvassa Virtasen kanssa.

– Kaikkien pitäisi pystyä kokemaan olevan turvassa työssään. Oma haavoittuvuus täytyy uskaltaa näyttää, että pääsee siihen.

Valkokangasparilla on takana kolmekymmentä vuotta ystävyyttä. Virtanen sanoo, että näyttelijöitä yhdistää tietynlainen avoimuus.

– Rakastan näytellä Outin kanssa. Olemme samalla tavalla rajattomia ihmisiä. Emme pelkää toisiamme, vaikka välillämme voi tapahtua mitä tahansa. Sovinto-elokuvan karonkassa työtoverit sanoivat, että on ihana aina katsoa minua ja Outia. He sanoivat, että teemme aina ihan täysiä, vaikka emme yhtään tietäisi, mitä olemme tekemässä.