Rajuilma säikäytti hevoset karkuun Mikkelissä – siitostamma ammuttiin autotielle

Maantielle laukanneista hevosista kaksi törmäsi autoihin.

hevonen
Onnettomuudessa menehtynyt siitostamma Trinity Kemp.
Onnettomuudessa menehtynyt siitostamma Trinity Kemp.Isa Silván

Mikkelin Otavassa menehtyi eilen hevonen liikenneonnettomuudessa. Otavalaiselta tallilta pääsi illlalla karkuun neljä hevosta. Ne juoksivat autotielle kohtalokkain seurauksin.

– Olin ottamassa hevosia sisälle suojaan myrskyltä, kun yhtä-äkkiä alkoi tuulla todella rajusti. Hevoset säikähtivät tuulen puuskaa, ja yhdeltä jäi jalka kiinni aitaan, jolloin hevoset pääsivät karkuun, tallin yrittäjä Isa Silván kertoo.

Tuuli ja oli pimeää, ja hevoset vauhkoontuivat. Ne lähtivät juoksemaan, ja rynnivät ulos tallin pihasta. Hevoset juoksivat aina 20 kilometrin päähän Hirvensalmentielle saakka, missä liikenne pysäytti niiden matkan.

– Lähdimme autolla niiden perään, ja löysimmekin ensin kaksi hevosista tien laidasta. Kaksi hevosista ehti kuitenkin törmätä autoon. Toinen hevosista loukkasi törmäyksessä vain polvensa, ja tulee kuntoon. Toiselle kävi huonommin, Silván kertoo.

12-vuotias siitostamma törmäsi rajusti päin henkilöauton tuulilasia. Sen rintakehä repesi auki. Poliisi lopetti hevosen tielle.

– Poliisi soitti minulle, ja eläinsuojeluvalvojalle saadakseen luvan lopettaa hevonen saman tien, koska se kitui pahasti. He ampuivat hevosen paikan päällä, Silván sanoo.

Autosta meni tuulilasi säpäleiksi, mutta ihmisiä ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Hengissä selvinneet hevoset kuljetettiin trailerilla takaisin tallille. Eläinlääkäri tarkistaa hevoset uudelleen vielä tänään.

– Yksi hevosista meni niin pahasti shokkiin, ettei se meinannut pysyä jaloillaan. Yksi on kantavana, ja toivon, ettei se ryhdy luomaan varsaansa järkytyksen takia, Silván sanoo.

Korjattu 23.1. klo 5:38: Poliisi keskusteli hevosen lopettamisesta eläinsuojeluvalvojan, ei valvontaeläinlääkärin kanssa, kuten jutussa aluksi todettiin.

_Korjattu 26.1. klo 11:16: Otavalainen talli, jolta hevoset karkasivat ei ole Pohjolan talli, kuten jutussa aiemmin sanottiin. Pohjolan talli toimi aiemmin samoissa tiloissa, missä Silván pitää nyt tallia. _