Akuuttilääketiede käsitettiin väärin – "ei sitä mitä Kouvolassa tilattiin"

Kouvolalaisille politikoille on valjennut, että haluttu akuuttilääketieteen päivystys olisi huomattavasti suppeampi kuin mitä he ovat kuvitelleet.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Lääkäri ja hoitaja kävelevät Kymenlaakson keskussairaalan käytävällä
Yle

Kouvolassa on herännyt epäilys akuuttilääketieteen päivystyksen riittävyydestä. Politikoille on valjennut, että päivystys olisi huomattavasti suppeampi kuin mitä he ovat kuvitelleet.

– Käsitys oli, että se olisi huomattavasti laajempi. Nyt se olisi supistumassa terveyskeskuspäivystykseksi, Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Larikka sanoo.

Kymenlaakson poliitikot sopivat viime perjantaina yleisistä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvistä tavoitteista. Tuolloin Kouvola esitti haluavansa akuuttilääketieteen päivystyksen.

Nyt Jari Larikka kirjoittaa Facebookissa, että akuuttilääketieteen päivystys ei ole sitä, mitä Kouvolassa tilattiin.

– Käytännössä akuuttilääketieteen päivystys ja yleislääketieteen päivystys ovat sama asia - terveyskeskustasoinen hoitopaikka. Eli Kouvolalle onkin tarjottu sama paketti vain kauniimmassa kääreessä, Larikka kirjoittaa.

Larikan mukaan Kouvolan tavoitteena on ollut, että kaupungissa säilyisi ainakin osa nykyisistä erikoisaloista, ja että Kouvolassa olisi paikka, jonne ensihoito voi kuljettaa potilaita yöaikaan, jotta kaikkia potilaita ei tarvitsisi kuljettaa keskussairaalaan Kotkaan.

– Nyt näyttää siltä, että näin ei ole, vaan olisi pelkästään ajanvarauksella toimiva terveyskeskuspäivystys, Larikka sanoo.

Kouvolan kaupunki on järjestämässä maanantaina valtuutetuille infotilaisuuden. Siellä on tarkoitus käydä läpi sote-uudistuksen vaikutuksia.