Vexi Salmen elämästä kertova musikaali Lappeenrannan kaupunginteatteriin

Lappeenrannan kaupunginteatteri aloittaa syksynsä musikaalilla Villit vuodet. Lisäksi näyttämölle on tulossa farssi Puhtaana käteen.

Lappeenranta
Vexi Salmi Lappeenrannan taidemuseossa.
Vexi Salmi esitteli omistamiaan taidetaulu lappeenrannan taidemuseossa alkuvuodesta 2016.Jenni Mehtonen/Yle

Lappeenrannan kaupungiteatteri tarjoaa katsojilleen syksyn 2017 ensi-iltana sanoittaja Vexi Salmen elämästä kertovan musiikkinäytelmän Villit vuodet. Näytelmässä on paljon tuttua iskelmämusiikkia, ja Vexi Salmen hahmon lisäksi näytelmässä seikkailee myös Irwin Goodman.

Vexi Salmi aloitti uransa yhdessä Irwin Goodmanin kanssa. Salmi on myös sanoittanut liki kaikki Goodmanin tunnetuimmat hitit. Salmi on on tehnyt tuhansia iskelmäsanoituksia kaikille maamme eturivin iskelmätähdille.

Musikaalin Villit vuodet ohjaa Iiris Rannio ja sen päärooleissa esiintyvät Eero Rannio, Jarno Kolehmainen ja Aija Pahkala.

Näytelmä sai kantaesityksensä Hämeenlinnan teatterissa vuonna 2008.

Farssi Puhtaana käteen

Lokakuussa 2017 Lappeenrannan kaupunginteatterissa saa myös ensi-iltansa brittiläisen Michael Cooneyn kirjoittama farssi Puhtaana käteen. Näytelmä kertoo sosiaaliturvahuijauksilla itsensä elättävästä Erkki Lehtisestä.

Erkki Lehtisen roolissa on Seppo Merviä ja hänen alivuokralaistaan esittää Samuli Punkka. Esityksen ohjaa Iiris Rannio.

Huomenna lauantaina 21.1.2017 kello 19 Lappeenrannan kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa Hella Wuolijoen kirjoittama näytelmä Niskavuoren nuori emäntä.