1. yle.fi
  2. Uutiset

PeeÄssä ruokakaupan perustamisesta Matkukseen: "Ei luontainen paikka ostaa ruokaa kotiin"

Matkuksen kauppakeskus saattaa olla jatkossa ilman ruokakauppaa. Halpa-Halli lopettaa tiloissa viimeistään kesällä eikä Keskolla tai PeeÄssällä ole suunnitelmia tiloihin.

Kuopio
Kauppakeskus Matkus
Yle

Matkuksen ostoskeskuksessa Halpa-Hallilta kesällä vapautuva kauppatila ei kiinnosta Osuuskauppa Peeässää. Halpa-Halli kertoi torstaina lakkauttavansa toimintansa Matkuksessa kesäkuun loppuun mennessä.

Toimitusjohtaja Tapio Kankaanpään mukaan PeeÄssä keskittyy jo aiemman päätöksensä mukaan kaupankäyntiin Prismassa, eikä toista Prismaa ole järkevää tehdä Kuopioon kustannusten nousun takia.

Kankaanpää luonnehtii tilannetta niin, että jos kustannukset kolminkertaistuvat ja myynti 1,5-kertaistuu niin se ei ole asiakasomistajan edun mukaista.

– Ruokakauppa on suurelta osin lähiostamista ja Matkuksen tarkoitus on tuoda asiakkaita kauempaa. Suurimmalle osalle kävijöistä se ei ole luontainen paikka ostaa kotiin ruokatarvikkeita, sanoo Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää.

Mitä tulee Halpa-Hallin tilalle?

Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen kertoo ketjun seuraavan tilannetta kiinnostuneena, mutta mitään kerrottavaa heilläkään ei Matkuksen suhteen ole.

Kuosmasen mukaan Matkuksesta tekee kiinnostavan sen runsas asiakasmäärä, mutta ruokakaupan kannalta ongelmana on kävijöiden keskittyminen loppuviikkoon.

– Nouseva ja laskeva kaupankäynti on ruokakaupalle hankala.

Ruokakauppa on suurelta osin lähiostamista ja Matkuksen tarkoitus on tuoda asiakkaita kauempaa.

Tapio Kankaanpää

Kauppakeskus Matkuksen johto on vielä vaitonainen Halpa-Hallin liiketilan tulevasta käytöstä ja mahdollisesta uudesta vuokralaisesta. Tilanteessa halutaan antaa työrauha ja katsoa miten asia etenee.

Apulaiskauppakeskusjohtaja Minna Karppinen ei tyrmää vaihtoehtoa, että kyseisen liiketilan seiniä mahdollisesti siirrettäisiin jatkossa.

Halpa-Hallin sulkemista Yle Kuopion Facebook-sivulla kommentoineista moni kaipasi Matkukseen myös jatkossa ruokakauppaa. Toiveita tuli myös muun muassa apteekista ja urheiluliikkeestä.

Runsaat neljä vuotta toimineessa Matkuksen kauppakeskuksessa on tällä hetkellä noin 80 yritystä. Muutamia liiketiloja on vapaana ja neuvotteluja käydään jatkuvasti.

Lue seuraavaksi