Susia saa ampua poikkeusluvalla Varsinais-Suomessa

Lupa kattaa kahden suden ampumisen.

susi
Susi hakkuuaukealla
Pentti Kallinen / Yle

Suomen riistakeskus on myöntänyt Varsinais-Suomeen poikkeusluvan kahden suden ampumiseen. Pyyntilupa on voimassa 21. tammikuuta alkaen 21 vuorokauden ajan.

Lupa-alue kattaa Nousiaisten, Mynämäen, Pöytyän, Oripään ja Laitilan susialueet. Susien metsästys kohdistuu vahinkoa ja sosiaalista haittaa aiheuttaviin yksilöihin.

Pyynti voidaan käynnistää samanaikaisesti eri alueilla, mutta luvalla voidaan metsästää enintään yksi susi aluetta kohti.

Suden metsästyksellä halutaan lisätä susien arkuutta ja lieventää paikallisia, susiin liittyviä ongelmia.

Koko susilauma pitäisi poistaa

Taajamasusi (siirryt toiseen palveluun)-yhdistyksen nousiaislainen puheenjohtaja Tiltu Nurminen on periaatteessa tyytyväinen Varsinais-Suomen poikkeuslupaan.

– Ihan hyvä asia, että on myönnetty poikkeuslupia, koska sillä ainakin jonkin verran rajoitetaan sitä etteivät nämä sudet kesyynny.

Nurmisen mielestä kahden suden ampuminen ei kuitenkaan ole riittävä asia susien hätistämiseksi pois ihmisten ilmoilta.

– Varsinaisesti toivoisin, että koko susilaumat poistettaisiin täältä asutuksen keskeltä. Tälle asialle pitäisi tehdä vähän enemmän kuin muutaman suden poisto.

Nousiaisissa asuva Tiltu Nurmisen sanoo, että parin suden ampuminen ei poista koko ongelmaa.

– Tällekin alueelle on tullut lähes joka vuosi uusi lauma. Tämä lisääntyminen on aika rajua ja laumoja tulee jatkuvasti uusia, Tiltu Nurminen sanoo.