1. yle.fi
  2. Uutiset

Olisiko sinusta lähihoitajaksi? Testaa menisikö edes matikka läpi

Hoitoalojen koulutuksiin pyrkiville suunnitellaan uutta sisäänpääsykoetta, jolla mitataan oppimisvalmiuksia. Opiskelijoita halutaan seuloa tarkemmin, sillä mm. matematiikka tuottaa vaikeuksia. Juttu on julkaistu tammikuussa 2017.

terveydenhoito
Hoitaja asettaa tippaa.
Niko Mannonen / Yle

Lähihoitajakoulutukseen on hyväksytty viime vuosina opiskelijoita, jotka ovat täysin soveltumattomia alalle. Puutteita on taidoissa, asenteissa, terveydentilassa ja joskus motivaatiossa. Ammattiliitot, oppilaitokset ja Valvira vaativat nopeita toimenpiteitä asian korjaamiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö suunnittelee yhteishaun uudistamista ensi vuonna, niin että siihen tulisi mukaan oppimisvalmiuksia mittaava koe. Lisäksi lähihoitajakoulutuksen alkuvaiheeseen saattaa tulla opettajien tekemät haastattelut, joissa arvoidaan onko opiskelija todella soveltuva alalle.

Alla voit kokeilla, läpäisisitkö lähihoitajan matematiikan kokeen. Kysymykset on laatinut matematiikan lehtori Anne Saarela. Peruskoulun ala-asteen matematiikka riittää.

Lue myös: Alalle soveltumattomat halutaan ulos lähihoitajakoulutuksesta - ”Otetaan vaan kaikki sisään, kyllä Valvira siivoaa jäljet”

Lue seuraavaksi