1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Viisi unelmaa, viisi matkaa – minkälaisista matkoista suomalaiset haaveilevat?

Kävimme kysymässä Matkamessujen kävijöiltä, minkälaisista matkoista he unelmoivat.

matkailu

1

Mies ja nyytti kainalossa Kanadan kansallispuistoihin

Matkabloggaaja Mirje Halla:

Reissasin neljä vuotta ympäri maailmaa ilman pysyvää kotia, läppäri ja mies kainalossa. Kuukausi sitten hankimme kodin Suomesta, koska on perheenlisäystä tulossa. Toivottavasti pystymme vielä reissaamaan vähän samaan tyyliin. Se vaatii vain enemmän suunnittelua ja on hitaampaa lapsen kanssa.

Jenkkien ja Kanadan länsirannikko on pyörinyt tosi paljon mielessä. Olisi ihana päästä sinne kansallispuistoihin kiertämään ja telttailemaan. Ehkä ensi syksynä. Tiedän pariskuntia, jotka ovat puolivuotiaan kanssa käyneet onnistuneilla autolomilla. Toinen on paratiisisaaret. Aina välillä pitää päästä lämpimän meren ääreen, ja sehän onnistuu vauvankin kanssa aika helposti.

Saa tietysti nähdä, millainen kaveri sieltä tulee. Ennen olimme usein neljä-viisikin kuukautta putkeen poissa, jatkossa ehkä kuukauden tai kaksi.

Matkabloggaaja Mirje Halla
Jussi Koivunoro / Yle

2

Kaveriporukalla road trip Jenkkeihin

Jani Nurmi:

Viime vuonna voitin Matkamessuilta bingoarvonnasta matkan Jenkkeihin. Ajattelin tulla kokeilemaan toisen kerran, jos tarttuisi jotain mukaan.

Unelmareissu voisi olla Amerikan-reissu ympäri mannerta autolla ja hyvällä porukalla. Jos olisi sellainen budjetti, ettei tarvitse lainkaan miettiä rahaa, siitä saisi hyvän matkan aikaiseksi. Jenkkielämäntyyli kiehtoo. Vedetään amerikanraudalla ja mässäillään, eikä tarvitse paljon välittää, mitä syö tai muutenkaan.

Voittomatka oli parin viikon reissu Floridaan, Las Vegasiin ja Los Angelesiin. Enemmän olen käynyt Euroopassa viikon matkoilla kesäisin tai pitkiä viikonloppuja. Opinnot ammattikorkeakoulussa ovat loppusuoralla. Sitten kun alkaa tienata rahaa, voi reissatakin enemmän.

Jani Nurmi
Jussi Koivunoro / Yle

3

Taurus-vuorten ja Välimeren välistä löytyi pikku Forssa

Aimo Komula:

Unelmakohde löytyi jo kymmenen vuotta sitten. Tuttu myyjä myi asuntoja Turkin Alanyassa ja sanoi, että lähtekää käymään, mitään ostopakkoa ei ole. Ensin sanoin, että semmoiseen maahan en lähde ollenkaan. Samalla reissulla ostettiin asunto.

Ihmiset ja viimeisen päälle laitetut pihat tekivät vaikutuksen. Minulla oli ennakkoluuloja Turkkia kohtaan, mutta ne muuttuivat täysin. Se on kuin pikku Forssa. Siellä on hirveesti forssalaisia.

Irma Komula:

Meillä on Alanyassa asunnossa kaksi parveketta. Takaa näkyy Taurus-vuoristo ja olohuoneesta Välimeri. Eli ihan mukava paikka. On edullista ja hyvää ruokaa. Seuraavan kerran ajattelimme matkustaa sinne helmi-maaliskuun vaihteessa. Takaisin tultaisiin toukokuussa.

Matkamessuilla käynti on perinne. Täällä näkee tuttavia ja otamme esitteitä. Tyttäret ovat käyneet Dubaissa ja ovat tykänneet, myös se on aika mielenkiintoinen paikka.

Aimo ja Irma Komula
Jussi Koivunoro / Yle

4

Viinilasin äärellä Uudessa-Seelannissa

Heli Mäki-Fränti, Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja:

Tällä hetkellä haaveilen helposta lomasta, jonka eteen ei tarvitsisi tehdä sen enempää töitä. Esimerkiksi Karibian-risteilylle voisin aina lähteä. Se toisi helppoutta hektiseen arkeen.

Jos voisin lähteä mihin vain, lähtisin Uuteen-Seelantiin. Se on ollut haaveena jo varmasti kymmenen vuotta. Siellä pitäisi olla useampi viikko, kierrellä molempia saaria ja tutustua upeaan luontoon. Uusi-Seelanti on vastakohtien maa. Mielikuva on, että ihmiset ovat siellä aivan ihania. Ja löytyy myös hyvää viiniä.

Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti
Jussi Koivunoro / Yle

5

Shamaanien seuraan Suomen Lappiin

Benny Smeds:

Mun unelmana on matka Lappiin. Suomessa on monta eri todellisuutta: on Helsinki, saaristo, lake land eli ihanat järvet ja sitten Lapland. Saamelaiskulttuuri kiinnostaa.

Haluaisin nähdä Lapin parantajat, shamaanit, ja käydä Pyhän-Luoston alueella ametistikaivoksessa. Olen ammatiltani peace maker ja life coach, ja haluaisin kokea asiat energiatasolla, elää porojen ja saamelaisten kanssa.

Luulen, että lähden Lappiin helmi-maaliskuussa, kun on enemmän kirkasta säätä ja mahdollisuuksia nähdä revontulia. Jos en pääse Lappiin nyt, niin sitten kesällä, koska siellä on aivan upeat energiat kesälläkin.

Benny Smeds
Jussi Koivunoro / Yle
Lue seuraavaksi