Hyppää sisältöön

"Melania Trump kuin Kennedy" – Näin virkaanastujaisissa pukeuduttiin

Melania Trumpin asun on suunnitellut Ralph Lauren ja saman suunnittelijan luomuksessa saapui myös Donald Trumpille vaalit hävinnyt Hillary Clinton.

Kuva: Chris Kleponis / EPA

Yhdysvaltain presidentin puoliso Melania Trump herätti virkaanastujaisissa huomiota puvullaan, joka toi mieleen Jacqueline Kennedyn puvut John F. Kennedyn presidenttikaudelta 1960-luvun alusta.

Melania Trumpin vaaleansininen asu on Ralph Laurenin suunnittelema. Suunnittelija herättää kiinnostusta sikälikin, että jotkut huippusuunnittelijoista (siirryt toiseen palveluun) ovat kieltäytyneet suunnittelemasta Melania Trumpille asuja vastalauseena hänen miehensä esittämille mielipiteille.

Michelle Obama pukeutui punaiseen, joka on Trumpin republikaanisen puolueen väri. Sininen on puolestaan Obaman demokraattisen puolueen tunnusväri. Kuva: Kevin Dietsch / EPA

Väistyvän presidentin puolison Michelle Obaman puvun suunnittelijaa ei ole kerrottu, mutta hän on yleensä suosinut (siirryt toiseen palveluun) nuoria yhdysvaltalaisia suunnittelijoita sekä mustia suunnittelijoita.

Harper's Bazaar-lehti kertoo, (siirryt toiseen palveluun) että Melania Trumpin ja Michelle Obaman asuissa on kiinnittänyt huomiota myös värivalinta. Michelle Obama pukeutui punaiseen ja Melania Trump siniseen, vaikka punainen on Trumpin republikaanien ja sininen Obaman demokraattien väri.

Eräs Twitter-käyttäjä arveli, että värivalinnoilla saatettiin symboloida rauhallista vallanvaihtoa, Harper's Bazaar kertoo.

Kummallakin miehistä oli sentään solmio oman puolueensa tunnusväriä.

Hillary ja Bill Clinton Kuva: Saul Loeb / EPA

Trumpille presidentinvaalit hävinnyt Hillary Clinton oli valinnut virkaanastujaisiin valkoisen housupuvun, jolla on sama suunnittelija (siirryt toiseen palveluun) kuin Melania Trumpin asulla – Ralph Lauren.

Asu muistuttaa monia Clintonilla presidentinvaalikampanjan aikana nähtyjä asuja. Valkoisia pukuja käyttivät myös naisten äänioikeutta 1900-luvun alussa ajaneet suffragetit.

Ivanka Trump Kuva: Saul Loeb / EPA

Valkoisessa housupuvussa saapui myös Trumpin tytär Ivanka.

Kellyanne Conway herätti huomiota. Kuva: Jim Lo Scalz / EPA

Suuren osan huomiosta varasti Trumpin kampanjapäällikkö ja tuleva neuvonantaja Kellyanne Conway, joka oli pukeutunut näyttävään sotilashenkiseen sinipunavalkoiseen asuun. Asun on suunnitellut Gucci ja Conway kutsuu sitä Trumpin vallankumouksellisen hallinnon asuksi. (siirryt toiseen palveluun)

Karen ja Mike Pence sekä Joe ja Jill Biden poseerasivat Valkoisen talon edessä. Kuva: Kevin Dietsch / EPA

Väistyvän varapresidentin puoliso Jill Biden oli pukeutunut näyttävään pinkkiin kotelomekkoon, kun taas uuden varapresidentin puoliso Karen Pence esiintyi tummassa asussa. Karen Pencen kerrotaan teettäneen virkaanastujaisasunsa kuudella indianalaisella ompelijalla (siirryt toiseen palveluun).

Edellinen republikaanipresidentti George W. Bushin Laura-puolisonsa kanssa. Kuva: John Angelillo / EPA

 Edellisen republikaanisen presidentin George W. Bushin puoliso Laura oli pukeutunut Melania Trumpin tavoin vaaleansiniseen.

Dick Cheney Kuva: Win McNamee / EPA

Bushin varapresidentti Dick Cheney vangitsi katseita näyttävällä stetsonillaan.