Hyppää sisältöön

Euralaiset ystävät Anna ja Sirkku hurmasivat SuomiLOVEssa: "Ystävyys ei katso ikää"

Hengenheimolaisuus, samanlaiset arvot ja hersyvä huumori ovat lujittaneet euralaisten Anna Uiton ja Sirkku Tuumin ystävyyden rikkumattomattomaksi. Yli 60 vuoden ikäero on merkityksetön SuomiLOVEssa koko kansalle esittäytyneille ystäville.

Kuva: Karri Laihonen / Yle

Kaupan kassalla työskennellyt Anna Uitto tapasi iloiseen tyyliinsä jutella ummet ja lammet kaupassa useasti käyvän Raimon kanssa. Heistä tuli sen verran hyvät kaverukset, että Anna oli jo tulossa tapaamaan vanhaa herrasmiestä ja tämän vaimoa Sirkkua.

– En koskaan kuitenkaan ehtinyt. Raimo oli saanut äkillisen sairauskohtauksen ja menehtyi sen myötä, Anna kertoo.

Ennen poisnukkumistaan Raimo oli laittanut Annan muistamaan kaupassa käyttämänsä ruokatilinumeron. Puolentoista vuoden päästä Anna huomasi, että eräs rouva maksoi samalle ruokatilille.

Annalla oli aina sellainen luonollinen hymy eikä mikään sellainen, että vedetään vaan suuta leveämmälle.

Sirkku Tuumi

– Ymmärsin, että hän on Raimon leski. En kuitenkaan uskaltanut kysyä Raimosta mitään, ettei hänelle tulisi paha mieli. Loppukesästä Sirkku tuli juttelemaan minulle ja kysyi, että "mitä hymytyttö?"

Hymytyttö

Siitä lähtien yli 80-vuotias Sirkku ja nipinnapin parikymppinen Anna olivat osa toistensa elämää. Ei kulunut kauaakaan, kun naiset tapasivat myös kaupan ulkopuolella.

– Hän oli aina niin iloinen ja hymyileväinen. Annalla oli aina sellainen luonollinen hymy eikä mikään sellainen, että vedetään vaan suuta leveämmälle, kertoo Sirkku Tuumi ensimmäisistä muistoistaan kaupan hymytytöstä.

Sirkku huomasi nopeasti, että Annalla oli nuoreksi ihmiseksi varsin kypsä arvomaailma.

– Hänellä on niin kivoja ajatuksia. Uskomattoman kiva ihminen kaikin puolin, kuvailee Sirkku Annaa.

SuomiLOVE säilyi yllätyksenä

Anna Uiton ja Sirkku Tuumin ystävyydestä tuli hetkessä julkista. SuomiLOVE sai euralaisten tarinan ohjelmaansa Anna Uiton hetken mielijohteesta.

– Facebookissa näin SuomiLOVEn ilmoituksen, että he etsivät tarinoita. Kirjoitin meidän ystävyydestä pitkät pätkät ja muutaman kuukauden päästä minuun otettiin yhteyttä, kertoo Anna.

Meillä on tosi samanlaiset ajatukset ja arvot elämässä. Huumori kukkii myös ihan samalla tavalla.

Anna Uitto

Hyväntuulisen parivaljakon toinen osapuoli sai kokea yllätyksen. Homma pysyi salassa ihan loppuun asti.

– Kun menimme kuvauspaikalle (Huvila Haapsaari Säkylässä), oli tolppaan laitettu lappu: Terassi suljettu. Yritin pidätellä Annaa ja sanoa, ettei sinne saa mennä. Kuljin kuitenkin Annan perässä ja jossain vaiheessa meille ilmoitettiin, että olemme SuomiLOVE-ohjelmassa, Sirkku valottaa.

Tästä eteenpäin tarina onkin tuttu; paikalle yllättäen pölähtänyt Jenni Vartiainen esitti Missä muruseni on -kappaleen ja naisten tarina liikutti SuomiLOVEn kautta satoja tuhansia suomalaisia.

Ystävyys ei katso ikää

Sirkku Tuumin ja Anna Uiton ystävyys on osoitus siitä, ettei hengenheimolaisuus katso ikää. Raumalla opettajankoulutuslaitoksessa opiskeleva 23-vuotias Anna ja 85-vuotias eläkeläinen Sirkku nauttivat täysin rinnoin toistensa seurasta.

– Olen huomannut, että ystäväpiirissäni on hyvin eri-ikäisiä ihmisiä. Ei iällä ole mitään väliä, Sirkku tuumii.

Kaksikosta nuorempaa sukupolvea edustava Anna on samoilla linjoilla ystävänsä kanssa.

– Meillä on tosi samanlaiset ajatukset ja arvot elämässä. Huumori kukkii myös ihan samalla tavalla, Anna naurahtaa.

Tarina jatkuu

Suomalaiset ovat huomioineet Annan ja Sirkun monilla mukavilla viesteillä. Naiset tekivät juuri reissun Helsinkiin ja kävivät SuomiLOVEn kuvauksissa. Iloiset toverukset nähdään helmikuussa uudestaan televisiossa sarjan päätösjaksossa.

– Vastaanotto meidän esiintymisellemme on ollut hirveän sydämellinen. Tuntemattomat ihmiset ovat antaneet valtavasti hyvää palautetta meille, sanoo Anna.

– Vieraiden ihmisten kannustus kertoo jotain tosi hyvää tästä maailmasta.