Valtiovarainministeri Orpo rauhoittelee autoverokeskustelua – muutoksia ei valmistella

Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan hallituksen on reagoitava autoverokeskusteluun jo lähipäivinä, jos häiriöt autokaupassa jatkuvat.

politiikka
Myynnissä oleva autoja Delta-auton hallissa Konalassa Helsingissä.
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Keskustelu autoilun verotuksesta leimahti torstaina, kun liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esitteli ministeriönsä selvityksen, jossa ehdotettiin muun muassa autoveron poistamista ja käyttäjämaksuja.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan kyseessä on vain yhden ministeriön selvitys, jota muun muassa valtiovarainministeriössä käydään nyt tarkasti läpi.

– Autokauppa on merkittävä meidän talouden osa. Se työllistää paljon. Se on iso intressi kansantaloudellisesti. Jos tilanne pysyy häiriintyneenä, niin on aivan selvää, että hallituksen täytyy rauhoittaa tilanne, Orpo linjasi kokoomuksen puoluevaltuustossa.

Orpo sanoi, että valtiovarainministeriön näkökulmasta kaikki markkinahäiriöt ovat huono asia. Autokaupan häiriötilanne on Orpon mielestä lisäksi täysin turha.

– Toivon, että minun viestini tässä siitä, että ei valtiovarainministeriössä eikä hallituksen päätöksillä olla valmistelemassa mitään muutoksia autoveroon eikä ajoneuvoveroon eikä polttoaineveroon, rauhoittaa tilanteen, Orpo totesi.