Terrorijärjestö kosti verisesti johtajansa kuoleman Pakistanissa

Pakistanin sunni- ja shiiaväestön välisille veriteoille ei näytä tulevan loppua.

Pakistan
Pommi-iskun jälkiä Parachinarissa Pakistanissa.
Pommi-iskun jälkiä Parachinarissa Pakistanissa.EPA

Pakistanissa, Afganistanin rajan tuntumassa sijaitsevalla Kurramin heimoalueella on räjähtänyt tuhoisa pommi. Parachinarin pikkukaupungin markkinatorille tuotu pommi on aiheuttanut ainakin 22 ihmisen kuoleman ja 50 loukkaantumisen.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut sunni-islamilainen militanttiryhmä Lashkar-e-Jhangvi, joka kertoo suunnitelleensa iskun yhteistyössä Taliban-järjestön kanssa.

Molemmat järjestöt ovat toteuttaneet lukuisia terrori-iskuja Pakistanin vähemmistössä olevaa shiiaväestöä vastaan.

Uusin isku tehtiin kostoksi, sillä Pakistanin poliisi surmasi Lashkar-e-Jhangvin johtajan Asif Chotoon tiistaina, järjestö sanoo.

Markkinatorilla hedelmä- ja vihanneskauppiaat olivat juuri tekemässä ostoksia tukkuliikkeestä, kun ilmeisesti tomaattilaatikkoon kätketty pommi räjähti.

Räjähdys aiheutti suurta tuhoa ihmisjoukossa. Uhrien kärsimystä pahensi se, että Parachinarin sairaala on pieni, eikä kykene hoitamaan suurta loukkaantuneiden joukkoa. Armeija onkin lennättänyt haavoittuneita helikoptereilla Peshawariin.

Armeija on yrittänyt viime vuosina saada Kurramin alueella toimivia terroristiryhmiä kuriin, mutta uusin isku osoittaa, että ne ovat edelleen toimintakykyisiä.

Lähteet: Reuters, AP