1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Terveyspalvelujen tulevaisuus, Helsingissä autot ruostuvat, ja Samsungin puhelinten syttymissyy selvisi

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Miten käy alueesi terveyspalvelujen?

Maanantaina julkaistu Ylen hoitotutka laittaa ensi kertaa terveydenhoidon toimipisteet kartalle kenen tahansa tutkittavaksi. Hoitotutkan kartasta voit katsoa esimerkiksi omia lähipalvelujaan tai sitä, missä muut maakunnan palvelut sijaitsevat. Sote-uudistus myllertää sosiaali- ja terveyspalvelut, miten käy sinun alueellasi?

Kuva: Riihimäen Dini Auto Oy

Miksi helsinkiläisten autot ruostuvat enemmän kuin naapureiden?

Etelän loskaiset talvet ovat autojen helmoille ankaria ja ruostesuojausta tarvitaan jopa kolme kertaa enemmän kuin pohjoisessa. Tämä käy ilmi autojen huolto- ja korjauspalveluita kilpailuttavan nettipalvelu AutoJerryn tarjouspyynnöistä. Mutta miksi helsinkiläisten autot ruostuvat jopa naapureita enemmän?

Samsungin puhelinten syttymissyy selvisi

Galaxy Note 7. Kuva: Jannis Mattar / EPA

Eteläkorealainen elektroniikkayhtiö Samsung on vahvistanut, että Galaxy Note 7 -puhelinmallin vaikeudet johtuivat viallisista akuista, jotka ylikuumenivat ja syttyivät tuleen. Viime syksynä Samsung keskeytti älypuhelinmallin myynnin.

Syyrian hallitus ja kapinalliset neuvottelevat Kazakstanissa

Syyrian hallituksen ja kapinallisten on määrä aloittaa neuvottelut Astanassa Kazakstanissa. Asialistan kärjessä on vahvistaa Turkin ja Venäjän viime kuussa välittämää haurasta tulitaukoa. Tulitauko on vähentänyt väkivaltaa mutta ei ole lopettanut sitä.