Aikarajoituksettomasta pysäköinnistä on ollut toivottua iloa – jatkosta päätöksiä tiistaina

Pysäköintikokeilu Kouvolan ja Kuusankosken keskustoissa on yrittäjien mukaan vilkastuttanut palveluiden käyttöä. Pysäköintialueilla ei kuitenkaan ole ollut sen ahtaampaa kuin ennenkään.

Kouvola
Punainen ja hopeanharmaa henkilöauto.
Petteri Sopanen / Yle

Aikarajoituksetonta lauantaipysäköintiä esitetään jatkettavaksi Kouvolassa.

Kouvolan ydinkeskustassa ja Kuusankoskella on syksystä lähtien voinut pysäköidä lauantaisin pääosin ilman aikarajoitusta. Käytäntöä esitetään jatkettavaksi toistaiseksi.

Yrittäjät kertovat, että kokeilulla on ollut piristävä vaikutus, kun palvelut ovat olleet paremmin saavutettavissa. Kokeilu on luonut myös positiivista ilmapiiriä.

Enemmistö yrittäjistä arvioi myynnin ja asiakasmäärän kasvaneen kokeilun aikana 5-10 prosenttia edellisen vuoteen verrattuna. Yhteyttä pysäköintikokeiluun ei pystytä selvityksen perusteella kuitenkaan varmuudella todentamaan.

Pysäköintialueiden käyttöasteissa ei ole ollut merkittävää kasvua. Pysäköinnin vapauttaminen ei siten ole myöskään hankaloittanut pysäköintiä keskustoissa.

Aikarajoitukset ovat edelleen käytössä esimerkiksi Kuusankoski-talon, kirjaston ja Kuusankosken terveyskeskuksen pysäköintipaikoilla.

Kouvolan mukaan muissa kaupungin liikekeskustoissa lauantaipysäköinnin vapauttamiselle ei ole tarvetta, koska niissä joko ei ole aikarajoitteita tai niiden pysäköintialueet sijaitsevat ely-keskuksen tai yksityisten kiinteistöjen hallinnoimilla alueilla.

Kouvolan tekninen lautakunta päättää kokeilun jatkamisesta tiistaina.