Hyvästi hyggeily, tervetuloa suomalainen sisu – lehti listasi nousevia trendejä vuodelle 2017

The Timesin mukaan suomalainen sisu on urheutta, sinnikkyyttä, stoalaisuutta ja sitkeyttä.

Maailmankuulu suomalainen sisukkuus on hellittämätöntä tahdonvoimaa. Kuva: AOP

Brittiläinen The Times listasi tuoreessa verkkoartikkelissaan (siirryt toiseen palveluun) nousevia pohjoismaisia trendejä vuodelle 2017. Julkaisun mukaan tanskalaislähtöinen, nautiskeluun kotioloissa keskittynyt hyggeily on menneen talven lumia.

Nyt kuumaa kamaa on suomalainen sisu.

The Timesin mukaan suomalainen sisu on urheutta, sinnikkyyttä, stoalaisuutta ja sitkeyttä. Lehden mukaan sisu on yksi niistä ominaisuuksista, joita vuonna 2017 todella tarvitaan.

Lehti opastaa myös harjoittamaan suomalaista sisua. Tämä tapahtuu toistamalla erilaisia fraaseja "ilmeettömästi ja ilman tahattomia ääniä".

Muita lehden listaamia nousevia trendejä kuluvalle vuodelle on muun muassa tanskalainen arbejdsglaede, jonka mukaan työ on ilon ja onnellisuuden lähde.

Ruotsalainen lagom-käsite puolestaan peräänkuuluttaa elämää, jossa kaikki on täydellisessä tasapainossa. Lagomin oppien mukaan elo ei ole liian hektistä, mutta ei myöskään turhan paikallaan pysvää.

Islantilainen gluggavedur, vapaasti käännettynä ikkunasää, taasen kannustaa tiirailemaan huonoa säätä turvallisesti sisätiloissa.