1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuulivoiman kysyntä kasvaa – Moventas laajentaa tehdastaan Jyväskylässä

Moventas tekee Jyväskylän suurimman teollisuusinvestoinnin vuosikausiin. Yhtiö rakentaa nykyisen tehtaan viereen uuden laajennuksen

Moventas
Moventas -työasu
YLE Keski-Suomi

Tuuliturbiinien vaihteita valmistava Moventas investoi 17 miljoonaa euroa Jyväskylän tehtaansa laajentamiseen. Laajentamisen tarkoituksena on tuotantokapasiteetin kasvattaminen vastaamaan kasvanutta kysyntää, ja sen on tarkoitus olla toiminnassa noin vuoden kuluttua.

– Viimeisten viiden vuoden panostukset tuotekehitykseen kantavat nyt hedelmää. Meillä on uusi tuote, joka on saanut erinomaisen vastaanoton. Olemme saaneet lisää tilauksia ja uusia asiakkaita, sanoo Moventaksen toimitusjohtaja Arto Lahtela.

Moventaksella on takanaan vaikeita vuosia, joina se on joutunut vähentämään ja lomauttamaan väkeään.

– Nyt pystymme viimeinkin investoimaan tuotantoon ja luomaan työpaikkoja. Meillä on tällä hetkellä jatkuva haku päällä eri alojen osaajista, Lahtela sanoo.

Moventas kasvattaa henkilöstöään tänä vuonna noin 35 henkilöllä, ja pidemmällä aikavälillä noin sadan hengellä. Nykyisin Moventaksella on Jyväskylässä noin 350 työntekijää.

– Merkittävä investointi korkean teknologian teollisuuteen on erinomainen asia. Tämä kertoo erityisesti Moventaksen kilpailukyvystä, mutta myös siitä, että Jyväskylässä reagoidaan nopeasti, toteaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Moventaksen omistaa globaali teollisuusryhmä Clyde Blowers, ja kaikki Moventaksen tuotanto menee vientiin. Suurimmat markkina-alueet ovat Intia sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikka.

Lue seuraavaksi