Suomi 100 vuotta -kokkikisa huipentuu yleisöäänestykseen

Valittavana on 12 talon tervehdystä ja 12 pääruokaa. Voittaja julkistetaan tiistaina 28. helmikuuta Turun ammatti-instituutissa.

Turku
Annoksia
Kalle Mäkelä / Yle

Turun ammatti-instituutin kokkiopiskelijoita ja neljä huippukokkia tarttui Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi haasteeseen. Tehtävänä oli kehittää talon tervehdys ja pääruoka juhlavuoden teeman hengessä. Yle Turku kuvasi neljän kilpailijaryhmän kokkauksen Yle Areenaan. Kilpailun tunnelmia on kuultu myös Radio Suomen Turun taajuudella.

Kokkikisa huipentuu yleisöäänestykseen. Äänestysaikaa on maanantaihin 27. helmikuuta saakka. Ohjelmat ovat edelleen katsottavissa Yle Areenassa. Linkit ohjelmiin löydät lomakkeen lopusta.

Voittaja julkistetaan tiistaina 28. helmikuuta Turun ammatti-instituutissa. Hän tai työryhmä pääsee nauttimaan kokkiopiskelijoiden taidonnäytteistä Turun ammatti-instituutin Pop up -ravintolaan.

Äänestyslomakkeen löydät artikkelin alalaidasta.

Äänestä suosikkiasi seuraavista annoksista

Annoksia

1. Perunarieskaa, kylmäsavustettua hauenmätiä, smetanaa, tillinversoa

Tekijä: Janne Juvonen, kokki

2. Nokkoskeitto ja mallaskrutongit

Tekijät: Nora Nurminen, Carolina Mutta, Emilia Kunnas ja Anna Malkaniemi, Turun ammatti-instituutti

3. Graavilohi, smetana, kirjolohen mäti

Tekijät: Eetu Huuhka, Sampo Nikko, Werneri Laaksonen, Turun ammatti-instituutti

Annoksia

4. Perunapyree, hunajaiset juurekset, nyhtiskaalikääryleet ja puolukkahillo

Tekijät: Nora Nurminen, Carolina Mutta, Emilia Kunnas ja Anna Malkaniemi, Turun ammatti-instituutti

5. Tervapeura lanttupyreen kera

Tekijät: Eetu Huuhka, Sampo Nikko, Werneri Laaksonen, Turun ammatti-instituutti

6. Paahdettua kuhaa, maa-artisokkaa ja piimä-rakuunakastiketta

Tekijä: Janne Juvonen, kokki

Tästä voit katsoa ryhmän 1 annosten valmistuksen. Suomi 100 -kokkikisa osa 1

Annoksia

7. Kunnianosoitus Kotipellon puutarhalle

Tekijä: Roni Toivari, kokki

8. Saaristolaisleipä ja freesattuja kasviksia ja sieniä

Tekijät: Vera Viitala ja Anna Zalesskaja, Turun ammatti-instituutti

9. Lakritsimousse

Tekijät: Laura Lindroos ja Emma Aalto, Turun ammatti-instituutti

Annoksia

10. Haudutettua kuhaa, parsakaalia ja poltettua voita

Tekijä: Roni Toivari, kokki

11. Kuhaa mustaherukkakastikkeella, peruna-porkkanaduchesse

Tekijät: Vera Viitala ja Anna Zalesskaja, Turun ammatti-instituutti

12. Poron sisäfile ja duchessejuurekset, puolukkamelba

Tekijät: Laura Lindroos ja Emma Aalto, Turun ammatti-instituutti

Tästä voit katsoa ryhmän 2 annosten valmistuksen. Suomi 100 -kokkikisa osa 2

Annoksia

13. Taskurapuruisnappi

Tekijät: Aleksi Karinen, Kenny Lam ja Miro Kirjonen, Turun ammatti-instituutti

14. Lihatartar, worchesterkastiketta ja pikkelöityä punajuurta

Tekijä: Mikko Piipponen, kokki

15. Punajuuripurjeiset lohiruis-sipsit

Tekijät: Aaro Turjas, Jan Granlund, Joona Lindholm ja Joona Ala-Varvi, Turun ammatti-instituutti

Annoksia

16. Poron sisäfilee vadelma-punaviinikastikkeessa

Tekijät: Aaro Turjas, Jan Granlund, Joona Lindholm ja Joona Ala-Varvi, Turun ammatti-instituutti

17. Ahvenpuikot, lehtikaalia, sitruunalla maustettua creme fraichea

Tekijä: Mikko Piipponen, kokki

18. Punaviiniporo uunijuureksien kera

Tekijät: Aleksi Karinen, Kenny Lam ja Miro Kirjonen, Turun ammatti-instituutti

Tästä voit katsoa ryhmän 3 annosten valmistuksen. Suomi 100 -kokkikisa osa 3

Annoksia

19. Kalastajan päiväuni

Tekijät: Anni Peräkylä ja Kaj Karros, Turun ammatti-instituutti

20. Saaristomeren taimenta Gulkronan tapaan

Tekijä: Mervi Lähteenmäki, kokki

21. Kananmuna pekonitäytteellä

Tekijät: Jasmin Kielo, Leila Karhunen, Jaana Säkki ja Veera Suomi, Turun ammatti-instituutti

Annoksia

22. Lampurin illallinen

Tekijät: Anni Peräkylä ja Kaj Karros, Turun ammatti-instituutti

23. Pientilan vasikkaa kahdella tavalla

Tekijä: Mervi Lähteenmäki, kokki

24. Ahvenrullat ja perunamuhennosta

Tekijät: Jasmin Kielo, Leila Karhunen, Jaana Säkki ja Veera Suomi, Turun ammatti-instituutti

Tästä voit katsoa ryhmän 4 annosten valmistuksen. Suomi 100 -kokkikisa osa 4

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.