Juhlavuoden Riihimäki Rockia ei järjestetä kesällä lainkaan

Riihimäki Rockin piti ensi kesänä viettää 10-vuotisjuhliaan. Uusi järjestäjä päätti kuitenkin perua koko tapahtuman vedoten huonoon festivaalipaikkaan.

festivaalit
Jonne Aaron laulaa runsaalle yleisölle
Riihimäki Rockin jatko on kiinni siitä, löytyykö festivaalille uusi paikka kaupunngin keskustan tuntumasta.Miki Wallenius / Yle

Riihimäki Rockin Facebook (siirryt toiseen palveluun)-sivuille ilmestyi viime viikolla päivitys, jonka mukaan festivaalia ei ensi kesänä järjestetä.

Haluaisimme tulla nyt lähemmäs keskustaa

Timo Isomäki

– Tehtaankadun messupuisto ei ole ollut meidän, eikä varmaan yleisönkään mielestä paras mahdollinen, koska olemme kahdesti jääneet yleisötavoitteistamme, perustelee promoottori Timo Isomäki.

Loud’n Live myi viime kesänä Riihimäki Rockin, Wanaja Festivalin ja muutaman muun rockfestivaalin oikeudet Isomäen edustamalle N.C.D Productionsille.

Riihimäki Rock veti viime kesänä 5 000 kävijää, mikä oli pettymys. Festivaali veti parhaimpina vuosinaan yli 10 000 kävijää.

Järjestäjä vaatii kaupungilta keskeisempää paikkaa

– Haluaisimme tulla nyt lähemmäs keskustaa ja saada tapahtumasta enemmän kaupunkifestivaalityyppisen, Isomäki pyörittelee. Riihimäen kaupungille promoottori ei ole vielä kertonut mitään uusista ajatuksistaan.

Timo Isomäki valittelee, että taajama-alueen laitamilla sijaitsevan festarialueen porttien ulkopuolelle on aina kertynyt runsaasti yleisöä, joka ei kuitenkaan halua ostaa festarilippua.

Tämä nuori yleisö pitäisi jatkossa saada maksavien joukon jatkoksi. Nyt heidän paimentamisensa aiheuttaa lähinnä lisätöitä järjestyksenvalvojille.

Festivaalia ei ole vielä haudattu

Timo Isomäki ei usko, että Riihimäki Rockin yleisökadon syynä olisi se, että artistikattaus ei osunut kohdalleen.

No joo, toki samat naamat kiertävät.

Timo Isomäki

Osa kesäfestivaalien yleisöstä on kommenttipalstoilla narissut siitä, että festareita kiertävät saman tähdet viikonlopusta toiseen.

– No joo, toki samat naamat kiertävät, mutta toisaalta ihmiset haluavat omilla paikkakunnillaan myös nähdä näitä supertähtiä. En näe, että se olisi se pääsyy.

Promoottori painottaa, että Riihimäki Rock viettää nyt välivuottaan. Kesällä 2018 halutaan räväyttää, mutta ensin pitäisi löytää Riihimäeltä uusi festivaalipaikka mahdollisimman läheltä keskustaa.

Riihimäki Rockia ei ole siis vielä haudattu?

– Ei sitä tässä vaiheessa ole haudattu, haluamme vielä katsoa löydetäänkö parempi paikka.

Wanaja Festival järjestetään heinäkuun alussa

Hämeenlinnan Linnanpuistossa järjestettävä Wanaja Festival toteutuu myös ensi kesänä, mutta sen ajankohtaa on aikaistettu parilla viikolla.

Timo Isomäki ja Jonne Aaron Aamu-tv:n haastattelussa.
Timo Isomäki päätti laittaa Riihimäki Rockin hyllylle. Viime kesänä esiintyjälistalla oli myös Jonne Aaron (oik.).Yle

Wanaja Festival on nyt 7.-8. heinäkuuta.

– Se menee Tammerfestin kanssa päällekkäin, joten ei nyt ihan puolla paikkaansa, mutta on ehkä ohjelmistoltaan kuitenkin helpompi rakentaa.

Promoottori Isomäki on tyytyväinen Wanajan viime kesän kävijälukuun, joka oli 15 000 festarivierasta.

– Tapahtumassa on hyvä pöhinä ja uskomme sen kasvavan vielä tuostakin.

Kaksipäiväisen festivaalin yhteyteen ei tällä kertaa tule erillistä puistokonserttia.