Autoala iloitsee Bernerin perääntymisestä: "Lopputulos on se mitä toivoin"

Ylen A-Studion vieraana maanantaina olleet autoalan edustajat kiittelivät tuoreeltaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) päätöstä luopua kiistellystä liikenneverkkoyhtiöstä.

A-studio
Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ja LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.
Yle

Autoliiton toimitusjohtajan Pasi Niemisen mielestä ministerin päätös lopettaa käynnissä olleen spekulaation autoveron ympäriillä.

– Meidän täytyy toki vielä ratkoa meidän infran rahoitusongelmia. On hyvä, että näistä asioista on nyt keskusteltu ja kaikki tietävät, että meillä on olemassa autokantaan ja autoveroon liittyviä ongelma. Myös tiestön kunto on haaste, joka pitää ratkoa yhteisesti, Nieminen muistutti.

Nieminen toivoi, että nyt kun kaikki ovat ongelmista tietoisia, löytyisi myös poliittista tahtoa niiden hoitamiseen.

LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki oli vain hetki aiemmin vaatinut pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) selkeää kannanottoa autoveron poistoon. Bernerin esityksen jälkeen autokauppa oli hiljentynyt selvästi, kertoivat Nieminen ja Köninki A-Studiossa.

– Lopputulos on se mitä toivoin. Kiitän pääministeriä ja liikenneministeriä vastuuntuntoisesta suhtautumisesta toimialan palautteeseen ja kuluttajan asemaan tässä asiassa. Tämä on oikea lopputulos autoveron osalta, Köninki painotti.

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti maanantai-iltana keskeyttävänsä liikenneverkkoselvityksen lausuntokierroksen. Ministeriön tiedotteen mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa oli sovittu, että autoverosta ei luovuta. Tämän vuoksi liikenneverkkoyhtiö ei voisi saada toimintaansa varten riittäviä asiakasmaksutuloja. Liiketaloudellisia edellytyksiä liikenneverkon kehittämiseksi ei siten ollut enää olemassa.