Hyppää sisältöön

Viikon takainen ilmiö sai jatkoa: nyt suomalaismuusikot coveroivat Mötley Crüeta Kalle Niemen käännöksillä

Muusikot pistivät pystyyn bändin, joka soittaa Kalle Niemen Mötley Crüe -käännöksiä. Niemi antoi projektille siunauksensa ja ehdotti coveryhtyeen nimeksi Mötikkää.

Mötikkä-bändissä soittavat basisti Hannu Voutilainen (vas.), rumpali Toni Suominen, laulaja Sampsa Astala ja kitaristi Samuli Väänänen. Kuva: Tero Junkkila

Facebook-keskustelusta se alkoi. Kitaristi Samuli Väänäsen seinällä kommentoitiin viikko sitten Kalle Niemen suomennoksia Mötley Crüen jäähyväiskeikkadokumentista. Dokumentilla nähdään Mötley Crüen viimeinen esiintyminen uudenvuodenaattona 2015.

– Tuli itsekin bongattua, että nyt on käännökset tehty hersyvällä tavalla. Seuraavana päivänä Voutilaisen Hannu (basisti, Turmion Kätilöt) tokaisi kommenttiketjussa, että pitäisikö äkkiä pistää cover-proggis pystyyn.

Hyvä idea, Väänänen tuumasi. Mørket-nimisessä bändissä mustanpuhuvaan räminään tottunut kitaristi soitti Lordin rumpalina vuoteen 2010 toimineelle Sampsa Astalalle ja pyysi laulajaksi. Rytmivastaavaksi ilmoittautui Väänäsen rumpaliystävä Toni Suominen.

– Naureskeltiin, että kenelläkään ei ole koskaan aikaa, mutta heti, kun kyseessä on maailman älyvapain idea, niin kaikilta järjestyy kalenterista tilaa.

Ei aikaakaan, kun coverbändi oli Sampsa Astalan studio-treenikämpällä soittamassa Tohtori Höpöoloa (siirryt toiseen palveluun) (Mötley Crüen kappale Dr. Feelgood).

– Pari kertaa vedettiin biisi läpi, ja sitten pistettiin äänittäen, livenä purkkiin. Se lähti aika helposti, sillä kaikilla taitaa olla selkärangassa tämäntyyppisen musan soittaminen, Väänänen sanoo ja huomauttaa, ettei kokoonpano ole tällaisenaan soittanut aiemmin yhdessä.

– Kaikkiin Mötikän jäseniin on kuitenkin Mötley Crüen musiikki varsinkin nuorempana vaikuttanut.

Välispiikeistäkin suomennokset?

Bändi otti suomentaja Kalle Niemeen yhteyttä ennen Tohtori Höpöolon livevideon julkaisua.

– Kysyttiin, että mikä pitäisi laittaa bändin nimeksi. Hän sitten sanoi, että Mötikkä. Saatiin siis jossain määrin siunaus tälle projektille.

Väänänen kuuluu – ei niin yllättäen – siihen porukkaan, jonka mielestä Niemen tekemät suomennokset ovat suorastaan nerokkaita.

– Jos joku on vetänyt herneen nenään, niin aika turhaan hän on sen tehnyt. Rokkia tämä on, ja rokin pitää olla vähän hölmöä.

Mötikkä on jo ehtinyt saada keikkatarjouksia. Niihin bändi suhtautuu kiinnostuksella. Väänänen paljastaa, että toinenkin Niemen suomentama coveri on jo purkissa. Tarkoitus ei siis ole jäädä yhden hitin ihmeeksi.

– Pitää varmaan pistää treenaten ja käydä joku keikka vetämässä.

Kitaristi lupaa, että laulaja Sampsa Astala ottaa mahdollisilla keikoilla vetovastuun, sillä hän on bändin jäsenistä ainoa, jolla on Mötley Crüe -tatuointi.

– Homma on hallussa ja se lähtee lonkalta. Keikalla on ehdottomasti kuultava Sampsalta Vince Neilin (Mötley Crüen laulaja) autenttisia välispiikkejä suomeksi käännettyinä, Väänänen ideoi.

Mötikkä-yhtyeestä kertoi ensimmäisenä Anakonda.fi. (siirryt toiseen palveluun)

Juttua päivitetty 23.1. klo 18.30: Lisätty loppuun tieto Anakonda.fi:stä

.
.