1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jämsä

Jämsän Hallin datapuistoon ei ole löytynyt tulijoita

Hollantilainen NxtVN osti syksyllä 2015 puolustusvoimilta Jämsän Hallin ilmavoimien teknillisen koulun alueen rakennuksineen. Yhtiö kaavailee alueelle datapuistoa.

Jämsä
Yandexin datakeskus Mäntsälässä on Suomen suurimpia.
Suomen suurimpia datakeskuksia on venäläisen Yandexin keskus Mäntsälässä.Yle

Entisellä ilmavoimien teknillisen koulun alueella Jämsän Hallissa on pinta-alaa 60 hehtaaria, ja sen 25 rakennuksen yhteispinta-ala on noin 30 000 neliömetriä. Rakennusten pinta-ala vastaa noin viittä jalkapallokenttää.

Alueen syyskuussa 2015 ostanut hollantilainen sijoitusyhtiö NxtVN on kertonut, että se aikoo perustaa alueelle datapuiston. Jämsän kaupunginvaltuusto vahvisti yritystoiminnan mahdollistavan asemakaavan joulukuussa, mutta yhtään yritystä Halliin ei ole löytynyt.

– Toivotaan, että tämän vuoden aikana päästäisiin edes aiesopimusten tasolle. Silloin pääsisimme suunnittelemaan alueen jatkoa asiakkaiden tarpeiden mukaan, sanoo NxtVN:n Jämsän operatiivinen johtaja Seppo Lindén.

NxtVN maksoi Hallin kokonaisuudesta 450 000 euroa, ja kertoi kaupan yhteydessä tavoittelevansa sinne useita vuokralaisia.

– Nämä ovat tyypillisesti pitkiä hankkeita. Olemme käyneet keskusteluja esimerkiksi Microsoftin kanssa, joka on etsinyt Suomesta kohdetta jo viisi vuotta, eikä ole vielä päättänyt minne sijoittuu, Lindén sanoo.

Lindénin mukaan keskusteluja on käyty myös "kaikkien merkittävien toimijoiden kanssa".

– Markkinointiporukka on nyt kolme viikkoa ollut Jenkeissä ja Havaijilla. Nyt he ovat tulossa takaisin, ja siirtyvät seuraavalle mantereelle. Kovasti tehdään töitä, mutta eivät nämä mitään helppoja rasteja ole.

Lue seuraavaksi