Sipilä STT:lle: Liikenneverkon kehittämistä mietitään seuraavaksi hallituspuolueiden kesken

Pääministeri Sipilän mukaan aloite keskeyttää liikenneverkkoyhtiön selvitys oli liikenne- ja viestintäministeri Bernerin. Perussuomalaisten Timo Soini on tyytyväinen ratkaisuun. Kokoomuksen Petteri Orpo on hyvillään epävarmuuden loppumisesta.

liikenne
Juha Sipilä.
Pääministeri Juha Sipilä.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi STT:lle (siirryt toiseen palveluun), että liikenneverkon kehittämistä mietitään seuraavaksi rauhassa hallituspuolueiden kesken, ennen kuin seuraavista askelmerkeistä päätetään.

Sipilän mukaan aloite keskeyttää liikenneverkkoselvityksen lausuntokierros tuli liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriltä (kesk.).

Yle Uutiset ei tavoittanut Sipilää kommentoimaan asiaa.

Soini iloitsee

Hallituskumppani perussuomalaisten puhjeenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini (ps.) on iloinen asian saamasta käänteestä.

Kysyttäessä kommenttia Soini vastasi Yle Uutisille tekstiviestillä lyhyesti: "Olen tyytyväinen".

Jo aiemmin Soini on ollut hanketta vastaan. Soini sanoi lauantaina, että asia ei etene hallituksessa ja Bernerin esitys ei ole hallituksen kanta.

– Tämä on kohtelias täystyrmäys näille hankkeille, Soini sanoi tuolloin.

Myös Orpo tyytyväinen

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on huojentunut tilanteesta.

– Hyvä että autoverotukseen liittyvä epävarmuus saatiin ratkottua. Korjausvelkaan ja päästöjen vähentämiseen etsitään keinoja, hän kirjoittaa Twitterissä.

Aiemmin maanantaina Orpo torjui Bernerin ajatuksen autojen hankintatuesta. Hänen mukaansa tällaisesta tuesta ei ollut sovittu tai päätetty yhtään mitään.