Valkoinen talo puolustaa puheitaan Trumpin virkaanastujaisten yleisöstä

Valkoisen talon uuden lehdistöpäällikön mukaan tarkoitus ei ole valehdella medialle, mutta lausunto jättää tulkinnanvaraa.

Valkoinen talo
Valkoisen talon uusi lehdistöpäällikkö Sean Spicer.
Valkoisen talon uusi lehdistöpäällikkö Sean Spicer vastaili toimittajien kysymyksiin päivittäisessä tiedotustilaisuudessa maanantaina.Nicholas Kamm / AFP

Valkoisen talon uusi lehdistöpäällikkö on puolustanut puheita presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisten yleisön määrästä.

Lehdistötilaisuudessa lehdistöpäällikkö Sean Spicer sanoi, että tarkoitus ei koskaan ollut valehdella medialle. Hän ei kuitenkaan sanonut, että Valkoinen talo olisi valehdellut.

– Uskon, että meidän täytyy olla rehellisiä amerikkalaisille, mutta joskus voimme olla eri mieltä faktoista, Spicer sanoo.

– Kerron teille asiat sellaisina kuin minä ne tiedän. Jos teemme virheitä, teemme parhaamme niiden korjaamiseksi, Spicer jatkaa.

Presidentti Trump päätyi jo heti ensimmäisinä päivinään Yhdysvaltain presidenttinä avoimeen yhteenottoon median kanssa. Trumpin mukaan hänen perjantaina pidettyyn virkaanastujaistilaisuuteensa osallistui ainakin miljoona ihmistä.

Media vertasi valokuvia Trumpin ja Barack Obaman virkaanastujaisista. Kuvat osoittivat, että Trumpin virkaanastujaisiin osallistui vähemmän ihmisiä kuin Obaman virkaanastujaisiin.

Lähteet: Reuters