Takavuosien Gladiaattorit-tähti täyttää tähtitrikoonsa vieläkin: "En ole päästänyt itseäni rapakuntoon"

Retu oli Suomen Gladiaattorit-ohjelman historian suurin mies. Nyt yli 20 vuotta myöhemmin näytettävät tv-uusinnat saavat hänet häveliääksi.

televisio-ohjelmat
Pasi "Retu" Paavisto gladiaattoripuvussaan
Pasi Paavisto

Vastustajiaan parikymmentä vuotta sitten murjonut Retu eli Pasi Paavisto odottaa Gladiaattorit-sarjan televisiouusintoja osin innolla, osin kauhuissaan. Hän muistelee, että televisiosarjan kuvaukset olivat aikoinaan niin jännittäviä, että ensimmäiset jaksot saattavat olla tuskallista katsottavaa.

Ohjelman edetessä mies kuitenkin rentoutui ja kamerat unohtuivat.

– Tässä tulee käytyä läpi koko tunneskaala. En edes muista niitä ensimmäisiä jaksoja. Äiti on ne aikoinaan nauhoittanut, mutta en ole katsonut, Paavisto toteaa.

Nyt Paaviston omat lapset ovat siinä iässä, että he haluavat nähdä isänsä tähtihetket televisiosta. Harjavaltalaiskodissa riittäneekin hupia koko kevääksi, kun isän edesottamukset tähtitrikoissaan nousevat jälleen puheenaiheeksi.

Niistä tähtitrikoista Pasi Paavisto ei ollut aikanaan kovin innostunut, mutta on ne silti säilyttänyt. Viime aikoina hän on jopa kokeillut niitä päälleen.

Kaikki varusteet ovat tallella ja mies täyttää puvun aika hyvin.

Pasi "Retu" Paavisto

– Kaikki varusteet ovat tallella ja mies täyttää puvun aika hyvin. En ole päästänyt itseäni rapakuntoon, hän toteaa.

Muut veivät supersankareiden nimet

1990-luvun alussa Pasi Paavisto oli yksi maailman vahvimmista voimamiehistä. Hän voitti lähestulkoon kaikki kilpailunsa. Siihen aikaan Suomessa alettiin kuvata Yhdysvalloissa mainetta niittänyttä formaattisarjaa. Siihen haluttiin värvätä vain parhaita kehonrakentajia sekä voimamiehiä ja -naisia. Paavisto kutsuttiin joukkoon.

Kaverit ylipuhuivat asiaan nihkeästi suhtautuneen miehen mukaan, eikä hän ole sitä katunut.

– Ei se ollut ollenkaan hassumpi kokemus. Hieman kyllä tuntui oudolta, kun ihmiset alkoivat pyytää nimikirjoituksia, mutta jalat pysyivät silti maassa.

Tähteys toi mukanaan myös pientä irvailua. Se kohdistui lähinnä Paaviston roolinimeen. Retu ei ollut hänen oma valintansa, mutta ei hän siinä hötäkässä muutakaan keksinyt.

Ehdin mukaan vasta toisena kuvauspäivänä. Kaikki supersankarit oli jo varattu.

Pasi "Retu" Paavisto

– Ehdin mukaan vasta toisena kuvauspäivänä. Kaikki supersankarit oli jo varattu. Ohjaaja Renny Harlin kysyi minulta, minkä nimen minä haluaisin. En ollut tajunnut miettiä mitään valmiiksi, joten annoin hänen päättää. Kivinen ja Soranen oli tullut juuri silloin elokuviin, joten Renny totesi, että minä olen sitten Retu.

Iso mutta ketterä

Yli 20 vuotta myöhemmin hierojaksi kouluttautunut Pasi Paavisto tunnetaan vieläkin Retuna. Hän kuuli hiljattain, että kukaan ei ole pystynyt päihittämään hänen aikoinaan saavuttamaansa maailmanennätystä kaksintaisteluissa. Suomen suurin gladiaattori onkin edelleen maailman nopein.

– Koko ja voima auttoivat kaksintaistelussa, mutta tarvittiin siinä muutakin. Uskon, että harjoitusohjelmaani kuuluvat juoksu- ja hyppytreenit auttoivat. Vaikka olin iso, en ollut hidas ja kömpelö.

Gladiaattorit tv-sarjan uusinnat alkavat Subilla tänään.