Ounasvaaran liikennesumppuun helpotusta lisäkaistoilla

Rovaniemen kaupunki haluaa parantaa ajoittaisista ruuhkista kärsivän Ounasvaaran alueen liikennejärjestelyjä.

Ounasvaara, Rovaniemi
Urheiluopisto
Ounasvaaran liikenne ruuhkautuu iltaisin kun Lapin urheiluopiston ja Ounasvaaran liikkujat täyttävät risteykset.Tuukka Tervonen / Yle

Rovaniemen kaupunki aikoo rakentaa lisäkaistoja Ounasvaaran alueelle.

Ensimmäiseksi lisäkaista aiotaan rakentaa Ounasrinteentielle Hiihtomajantien ja Kajaanintien välille. Se rakennettaisiin aikaisintaan ensi vuonna.

Myöhemmin lisäkaistoja on suunniteltu Jäämerentielle lähelle Jätkänkynttilän siltaa ja Lappi Areenallta Ounasrinteentielle johtavalle tielle. Lisäksi suunnitelmissa on rakentaa oikealle kääntymiskaista Porokadulta Kajaanintielle käännyttäessä. Samalla suljettaisiin kulku Kajaanintien yli Poropolulle.

Rovaniemen kaupunki toivoo, että valtio leventäisi Kajaanintien nelikaistaiseksi Jätkänkynttilän sillalta Ounasrinteentielle. Kaupunki aikoo aloittaa yhdessä Lapin Ely-keskuksen kanssa selvitykset Kajaanintien parantamiseksi.

Kaupunki on aloittanut alueen liikennejärjestelyn suunnittelun.

– Työmatkaliikenne aamuisin ja töiden päätyttyä ruuhkauttaa Jäämerentietä, Kajaanintietä, Ounasrinteentietä ja Porokatua. Iltaisin urheiluopiston ja Ounasvaaran liikuntapalveluiden runsaat käyttäjämäärät osaltaan täyttävät risteykset. Urheiluopiston alueen kehittyessä käyttäjämäärät jatkavat kasvuaan. Ounasvaaran puolella on lähivuosina käynnistymässä myös keskussairaalan laajennushankkeita ja matkailupalveluiden rakennushankkeita, suunnittelupäällikkö Aku Raappana sanoo kaupungin tiedotteessa.