Turvapaikanhakijoiden uimahallikäynneistä hämminkiä Kankaanpäässä

Kankaanpään Niinisalon vastaanottokeskuksen asukkaille on nyt kerrottu, että uimassa ei voi käydä kaapu päällä tai rintaliivit uima-asun alla.

Kankaanpää
Musliminaisen uimapuku burkini
Antti Kolppo / Yle

Niinisalon vastaanottokeskuksen asukkaiden käynneistä Kankaanpään uimahallissa on syntynyt hämminkiä. Kankaanpääläiset ovat lähettäneet kaupungin virkamiehille runsaasti palautetta turvapaikanhakijoiden uimakäynneistä ja siihen liittyvästä käytöksestä.

Vapaa-aikasihteeri Ullamarja Kontiainen kertoo, että osa turvapaikanhakijoista ei ole sisäistänyt uimahallin tapakäytäntöjä ja sääntöjä.

– Uimassa on käyty kaavut päällä. Osalla on ollut uima-asun alla rintaliivit ja pikkuhousut. Näitä sääntöjä on nyt käyty läpi. Uimassa pitää käydä uima-asu päällä. Sopivia asuja on katsottu yhdessä vastaanottokeskuksen työntekijöiden kanssa, Kontiainen sanoo.

Uimassa on käyty kaavut päällä.

Vapaa-aikasihteeri Ullamarja Kontiainen

Asiaa käsitellään Kankaanpään kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa torstaina. Tarkoitus on käydä pelisäännöt yhdessä läpi myös poliitikkojen kanssa.

Poliitikkojen on tarkoitus myös pohtia, pitäisikö vastaanottokeskuksen asukkaille järjestää oma uintivuoro. Tämä saattaa olla hankalaa, sillä hallissa on vähän vapaita aikoja.