Herätys: Trumpilta tulossa virallinen käsky muurista, Suomi pakkopalauttaa irakilaisia, pj-kisa käy jännittäväksi SDP:ssä

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Nuoret turvapaikahakijat pelaavat biljardia vastaanottokeskuksen ikkunan äärellä.
Nuoret turvapaikanhakijat pelaavat biljardia vastaanottokeskuksessa.Antti J. Leinonen

Suomi pakkopalauttaa irakilaisia viikoittain – Irakin vastustuksesta huolimatta

Poliisi pakkopalauttaa irakilaisia tällä hetkellä Bagdadiin "muutamia viikossa". Näin tehdään siitä huolimatta, että Irakin siirtolaisuusministeriö on erikseen vaatinut Suomea jäädyttämään pakkopalautukset. Sisäministeriön kansliapäällikkö kertoo Ylelle tänään, missä tunnelmissa Suomi ja Irak neuvottelevat maiden välisestä palautussopimuksesta.

SDP:ssä luvassa tiivis puheenjohtajakisa

Spd:n puheenjohtajaehdokkaat Kuopiossa.
Toni Pitkänen / Yle

Yle Uutisten kyselyssä osa puoluekokousväestä syyttää nykyistä puheenjohtajaa Antti Rinnettä valtapelailusta. Eikä vastaehdokkaitakaan imarrella: osa pitää Tytti Tuppuraista liian oikeistolaisena ja osa penää Timo Harakalta konkreettisia ehdotuksia. Yli puolet vastanneista puoluekokousedustajista valitsisi kuitenkin Rinteen seuraavalle puheenjohtajakaudelle.

Trump määrää tänään Meksikon-rajan muurista

Kansalliskaartin sotilas Meksikon rajalla.
Sotilas Meksikon rajalla. Rajassa tiivistyy Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tiukka maahanmuuttolinja.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin odotetaan tänään antavan presidentin asetuksen muurin rakentamisesta Meksikon rajalle. Trumpin määräyksellä rakennustyötä varten siirrettäisiin liittovaltion varoja. Trump vierailee tänään kotimaan turvallisuuden ministeriössä, missä hänen odotetaan allekirjoittavan määryksen. Hän on lähettänyt asiasta myös twiitin (siirryt toiseen palveluun).

Hyvinvointikirjoista haetaan apua elämänhallintaan

Nykyään kiinnostavat henkiseen hyvinvointiin keskittyvät kirjat.
Nykyään kiinnostavat henkiseen hyvinvointiin keskittyvät kirjat.Pekka Tynell / Yle

Tammikuu on hyvinvointikirjallisuuden kulta-aikaa, kun ihmiset haluavat aloittaa uuden, paremman elämän. Hyvinvointikirjallisuus on kasvava ala. Nykyään lukijoita kiinnostaa ennen kaikkea henkinen puoli. Se miltä kroppa näyttää ei ole enää oleellista, vaan elämän on tunnuttava hyvältä ja oikealta. Kirjoissa on valttia kotimaisuus ja kokemuksellisuus. Kerromme tänään kasvavasta bisneksestä.

Kosovo ja Serbia lämmittävät välejään

Kosovon ja Serbian johtajat tapasivat eilen tiistaina Brysselissä ja keskustelivat suhteidensa rauhoittamisesta. EU:n ulkosuhteista vastaava edustaja Federica Mogherini kertoi keskustelujen olleen lupaavia. Serbia käy parhaillaan jäsenyysneuvotteluja Euroopan Unionin kanssa. Yksi EU:n vaatimuksista on normaalien suhteiden luominen Kosovon kanssa.

Katso myös päivän sää tästä linkistä.