1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskan presidenttiehdokas Fillon maksoi vaimolleen avustajapalkkioita

Vaimon väitetään tienanneen puoli miljoonaa euroa kymmenen vuoden aikana.

François Fillon
Francois Fillon
Francois FillonChristophe Archambault / EPA

Ranskan keskustaoikeiston presidenttiehdokas François Fillon on maksanut vaimolleen vuosien ajan palkkaa tekemättömistä töistä käyttäen valtion rahoja, väittää ranskalaislehti Le Canard Enchaine.

Perheenjäsenten palkkaaminen ei ole laitonta Ranskassa, silloin kun nämä tekevät töitä, mutta tutkivaa journalismia ja satiiria yhdistävän lehden Le Canard Enchainen mukaan Fillonin vaimo ei ilmeisestikään tehnyt töitä palkkansa eteen.

Fillonin edustajan mukaan vaimo kuitenkin teki töitä miehelleen.

– On aivan tavallista, että parlamentin jäsenten puolisot avustavat heitä työssä, sanoi Thierry Solase, Fillonin edustaja.

Palkkakuittinen mukaan Penelope Fillonille maksettiin palkkaa vuosien 1998-2002 aikana rahoista, jotka oli tarkoitettu poliittisille avustajille. Kokonaisuudessaan Penelope on tienannut 500 000 euroa eduskunnan varoista, kirjoittaa sanomalehti.

Fillonin toimiessa ministerinä, vaimosta tuli avustaja kansanedustaja Marc Joulandille, joka paikkasi Fillonin tehtäviä parlamentissa.

– En koskaan työskennellyt Penelopen kanssa. Tunsin hänet vain ministerin vaimona, kommentoi Joulandin kollega.

François Fillon on kertonut tv-haastattelussa, että vaimo Penelope oli aktiivisesti mukana muun muassa hänen kampanjatyössään. Fillon kiisti, että vaimolle olisi maksettu fiktiivisestä työstä.

_Lähde: AFP, Reuters _

Lue seuraavaksi