Wärtsilä ja maailman suurin risteilyvarustamo vahvistavat yhteistyötään: moottorien huolto suomalaisyritykselle

Wärtsilä ja Carnival Corporation ovat solmineet 900 miljoonan euron arvoisen kumppanuussopimuksen.

laivanrakennus
Carnival Corporation
Wärtsilä ja Carnival Corporation ovat solmineet nykyistä kumppanuutta lujittavan 12-vuotisen pitkäaikaissopimuksen.Carnival Dream

Wärtsilä ja maailman suurin risteilyalan yhtiö Carnival Corporation & plc ovat solmineet nykyistä kumppanuutta lujittavan 12-vuotisen pitkäaikaissopimuksen. Sopimus on arvoltaan noin 900 miljoonaa euroa ja se sisältää tulokseen perustuvia jaettuja taloudellisia kannustimia kummallekin yhtiölle.

− Sopimuksemme Wärtsilän kanssa laajentaa yhteistyömme strategiseksi kumppanuudeksi, toteaa Carnival Corporationin meritoimintojen johtaja Bill Burke.

Wärtsilän ja Carnival Corporationin mukaan sopimus vahvistaa yhteisiä pyrkimyksiä parantaa ja ylläpitää risteilyalusten turvallisuutta ja luotettavuutta korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Wärtsilä hoitaa jatkossa Carnival Corporationin 79 aluksen moottorien kaikki ylläpito- ja seurantatyöt. Jatkuvan ylläpidon ja seurannan suunnittelu toteutetaan yhdessä yhtiöiden kesken.

− Kun Wärtsilä huoltaa aluksemme varmistaen niiden korkealuokkaisen turvallisuuden ja luotettavuuden voimme keskittyä ydintoimintaamme eli suurenmoisten risteilylomien tarjoamiseen yli 11 miljoonalle risteilyvieraallemme vuodessa. Sen lisäksi, että pitkäaikaissopimus pienentää kustannuksiamme, se myös lisää turvallisuutta ja tehostaa toimintoja. Nämä ovat kaksi kriittistä etua nopeasti kasvavilla risteilymarkkinoilla, sanoo Burke.

Wärtsilän mukaan solmittu pitkäaikaissopimus tarjoaa kulujen ennustettavuutta ja kannustimia molemmille yhtiöille, koska korvaus perustuu laitteiden suorituskykyyn. Yhtiön mukaan sille on tärkeää energiatehokkuuden jatkuva parantaminen, joka on myös keskeinen yritysten yhteistyötä edistävä tekijä.

Wärtsilä arvioi, että polttoainekustannuksista on mahdollista saada kymmenien miljoonien dollarien säästö vuodessa.