Yleisötavoitteesta jääminen tekee ison loven SaiPan talouteen

Toimitusjohtaja uskoo joukkueen saavuttavan pudotuspelipaikan.

SaiPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jääkiekkojoukke Saipa aamuharjoituksissa.
Kari Kosonen/Yle

Lappeenrannan SaiPan kausi jääkiekon liigassa on mennyt tahmaisesti. Joukkue on runkosarjassa tällä hetkellä viimeistä edellisenä.

Kisapuiston katsojamäärien perusteella yleisöäkään joukkueen meno ei ole miellyttänyt. SaiPan kotihallissa joukkueen otteita on ollut seuraamassa keskimäärin 3100 katsojaa ottelua kohden. Luku on liigan huonoin ja 800 katsojaa tavoiteltua vähemmän.

– On se pettymys, kommentoi Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Marko Ek.

Kausi päättyy miinusmerkkisenä

Budjetoitua alhaisempi yleisömäärä tuo Ekin mukaan ison loven seuran talouteen. Kausi on tällä tietoa päättymässä tulokseltaan miinusmerkkisenä.

– Tietysti pelejä on vielä jäljellä ja on mahdollisuus paikata taloutta. Toivottavasti yleisö saapuu kannustamaan SaiPaa loppukauden peleissä.

Liigan runkosarja päättyy maaliskuun puolivälin paikkeilla.

"Pelaajien myynnistä ei ole keskusteltu"

Nyt seurataan sitä, millaiseksi pelaajien liikehdintä liigajoukkueesta toiseen muodostuu. Siirtoikkuna umpeutuu helmikuun puolivälissä. Pudotuspelimahdollisuudet menettävät joukkueet saattavat myydä pelaajiaan toisiin seuroihin ja näin paikata talouttaan tulevaa kautta varten.

SaiPassa pelaajamyyntikeskusteluja ei toimitusjohtajan mukaan ole käyty.

– Meillä on vain seitsemän pistettä play off-rajaan niin todellakin tavoittelemme ja uskomme edelleen play off-paikkaan, Ek sanoo.