Video: Onko hallituksen sisällä duubioita? Orpo ja Berner eri mieltä liikenneselvityksen vaiheista

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja liikenneministeri Anne Berner (kesk.) ovat eri mieltä liikenneselvityksen vaiheista, mutta käyttävät samaa sanaa.

suomalaiset poliitikot
Uutisvideot: Liikennekeskustelu jatkui duubiosta toiseen
Uutisvideot: Liikennekeskustelu jatkui duubiosta toiseen

Valtiovarainministeri Petteri Orpo ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kiistelivät eilen siitä, onko Berner pitänyt hallituskumppaneitaan ajan tasalla kohutusta liikenneselvityksestä.

Orpon mukaan tieto ei ole kulkenut toivotulla tavalla. Orpo sanoi, että selvityksen tekijät eivät ottaneet huomioon valtiovarainministeriön varoituksia.

Berner puolestaan on mielestään informoinut hallituspuolueita. Berner sanoi muun muassa järjestäneensä kokoomuksen ministeriryhmälle hankkeesta keskustelutilaisuuden loka-marraskuussa.

Molemmat ministerit käyttivät Ylen haastattelussa duubio-sanaa, jolla he tarkoittivat epäilystä. Duubio-sanaa ei ole kelpuutettu WSOY:n viralliseen Sivistyssanakirjaan.

Liikenneverkkoselvityksen lausuntokierros keskeytettiin maanantaina, jolloin liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti asiasta. Selvitys julkaistiin viime viikolla.