1. yle.fi
  2. Uutiset

Al-Shabaab iski hotelliin Mogadishussa – esittivät pelastajia ja ampuivat uhrit

Parlamenttitalon lähellä sijaitsevaa hotellia käyttävät muiden muassa hallituksen virkamiehet.

Somalia
Haavoittuneita ihmisiä kävelee kadulla.
Al-Shabaab-järjestön taistelijat räjäyttivät kaksi autopommia Somalian pääkaupungissa Mogadishussa 25. tammikuuta.Said Yusuf / EPA

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa lähes 30 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä hotelliin. Pommi-iskuissa ja ammuskelussa haavoittui lisäksi yli 40 ihmistä, kertovat kaupungin ambulanssityöntekijät.

Al-Shabaab-järjestön taistelijat räjäyttivät kaksi autopommia, minkä jälkeen he avasivat tulen vartijoita kohti. Parlamenttitalon lähellä sijaitsevaa hotellia käyttävät muiden muassa hallituksen virkamiehet.

Silminnäkijöiden mukaan hotellin sisällä oli kaaos hyökkäyksen aikana. Al-Shabaabin terroristit esittivät pelastajia ja houkuttelivat piiloutuneita uhreja esiin, minkä jälkeen uhrit ammuttiin.

Neljä hyökkääjää ammuttiin lopulta kuoliaiksi.

Osa ihmisistä loukkaantui hypättyään pakoon nelikerroksisesta hotellista. Hotellissa oli kymmeniä ihmisiä, ja uhrien joukossa on poliitikkoja ja klaanien vanhimpia. Myös läheinen ostoskeskus syttyi tuleen pommeista.

Al-Shabaab hyökkää usein hotelleihin ja muihin virkamiesten suosiossa oleviin rakennuksiin. Järjestöllä on yhteyksiä al-Qaidaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi