1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Donald Trump

Nyt se vahvistui: Trump määräsi muurin Yhdysvaltain etelärajalle

Presidentti Trump on antanut kaksi uutta maahanmuuttoa koskevaa asetusta.

Kuva: Andrew Harrer /EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt, että Meksikon rajalle rakennetaan muuri. Trump allekirjoitti asetuksen vieraillessaan kotimaan turvallisuuden ministeriössä.

Presidentti allekirjoitti vierailunsa aikana kaksi asetusta. Niistä toinen koskee maahanmuuton rajoittamista ja sisältää suuren, fyysisen esteen rakentamisen maan etelärajalle. Toinen puolestaan vahvistaa maahanmuuttolakien noudattamista.

– Tämän muurin rakentaminen on muutakin kuin kampanjalupaus, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer hieman ennen allekirjoitustapahtumaa.

– Tämä pysäyttää huumeiden, rikollisuuden ja laittoman maahanmuuton Yhdysvaltoihin, hän jatkoi.

Yhdysvaltain rajaseudulle rakennetaan lisää pidätyskeskuksia. Trump aikoo lopettaa "ota kiinni ja vapauta" -politiikan, jossa laittomasti maahan tulleet päästetään vapaaksi.

Aiemmin päivällä Trump kertoi ABC-kanavan haastattelussa, että muurin rakentaminen alkanee muutamien kuukausien aikana, mutta suunnittelu aloitetaan välittömästi.

Trump sanoi myös, että Meksiko maksaa koko muurin rakentamisen. Meksiko on jyrkästi kieltäytynyt maksamasta miljardeja dollareita maksavaa muuria.

Lähteet: Reuters, AP