Saksan poliisi teki tehoratsioita laajalla alueella

Poliisin toimet kohdistuivat äärioikeistolaisiin ryhmiin. Mukana kotietsinnöissä oli noin pari sataa poliisia Berliinissä ja useissa Saksan eri osavaltioissa.

Saksa
Saksan tiedustelupalvelun, BfV:n Kölnin toimisto.
Saksan tiedustelupalvelun, BfV:n Kölnin toimisto. EPA / OLIVER BERG

Noin 200 Saksan poliisia on tehnyt keskiviikkona tehoiskun ja tarkastanut äärioikeistolaisiin liikkeisiin kuuluvien henkilöiden koteja, kertoo uutistoimisto Reuters (siirryt toiseen palveluun). Keskiviikon ratsiat tehtiin Berliinissä sekä Baden-Württembergin, Brandenburgin, Niedersachsenin, Rheinland-Pfalzinin ja Sachsen-Anhaltin osavaltioissa.

Liittovaltion ylimmän syyttäjäviraston mukaan ryhmien epäillään suunnitelleen aseellista hyökkäystä poliisia, juutalaisia ja turvapaikanhakijoita vastaan. Epäillyt toimivat pitkälti sosiaalisessa mediassa ja heidän uskotaan alkaneen suunnitella aseellisia iskuja keväällä 2016.

Poliisin mukaan kaksi seitsemästä epäillystä henkilöstä on pidätetty, sillä heidän asunnoistaan löytyi ampumatarvikkeita ja räjähteitä ratsioissa.

Saksan oikeusministeriön tiedottaja sanoi, että ratsiat osoittavat hallituksen päättäväisyyttä pysäyttää määrätietoisesti äärioikeistolaisia ääriaineksia, joiden määrä kasvaa kaikkialla Saksassa.

Saksan tiedustelupalvelu BfV laittoi ryhmän tarkkailuun marraskuussa, viikko sen jälkeen kun yksi ryhmän jäsenistä ampui poliisia kotiratsian yhteydessä. Virasto myös varoitti ääriliikkeistä jo aiemmin viime vuonna, kun yli miljoonan maahanmuuttajaa oli tullut Saksaan. BfV piti heitä valmiina väkivallantekoihin.

Lähde: Reuters

Lähteet: Reuters