1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pankkitoiminta

Nordea korottaa osinkoa ja Wahlroosin palkkiota

Pankkikonserni Nordean liiketulos oli neljännellä kvartaalilla 1,25 miljardia euroa.

Kuva: Nordea (Newsroom)

Pankkikonserni Nordea ehdottaa osinkonsa nostamista 0,65 euroon osakkeelta. Viime vuonna Nordea maksoi osinkoa sentin vähemmän. Nordean suurin omistaja ja osinkopotin suurin hyötyjä on suomalainen Sampo-konserni.

Konsernin tulos parani viime vuosineljänneksellä ennustettua enemmän. Pohjoismaiden suurimman pankin liiketulos oli loka-joulukuussa 1,25 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli 1,03 miljardia.

Sekä korkokate että palkkiotuotot kohenivat viimevuotisesta kun taas luottotappioita saatiin karistettua. Aamupäivällä Nordean osake oli Helsingin pörssin suurista yhtiöistä selvästi parhaassa nosteessa noin neljän prosentin nousukiidossa.

Konsernijohtaja Casper von Koskull taputtelee pörssitiedotteessa kuluneen vuoden Nordean "ehkä tapahtumarikkaimmaksi". Siihen mahtuivat esimerkiksi Panama-paperit ja juridisen rakenteen muutos, jolloin Suomen Nordea typistyi sivuliikkeeksi.

Von Koskull mainitsee Nordean tämän vuoden painopisteistä ensimmäisenä asiana täysin digitaalisen alustan luomisen. Nordea muun muassa aikoo tämän vuoden aikana luopua pahvisista tunnuslukukorteista kokonaan. Alle puolet Nordean asiakkaista on vielä vaihtanut pahvikorttia mobiilisovellukseen.

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on saamassa kahden ja puolen prosentin palkkionkorotuksen.

Puheenjohtajapalkkio nousee 294 600 euroon, koska työ vie nimitysvaliokunnan mukaan entistä enemmän aikaa. Wahlroosia esitetään tehtävään uudelleen valittavaksi kevään yhtiökokouksessa. Wahlroos on myös Sammon hallituksen puheenjohtaja.