1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemi: Ounasvaara-valitukset hylättävä

Ounasvaaran lisärakentamisesta on kiistelty vuosikausia Rovaniemellä.

Ounasvaara, Rovaniemi
Ounasvaara, Rovaniemi, pakkanen, metsä
Pakkaspäivä Ounasvaaralla.Maija-Liisa Juntti / Yle

Rovaniemen kaupunki haluaa hylätä Ounasvaaran kaavasta tehdyt valitukset. Kaavasta on tehty kaksi valitusta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO).

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyt valitukset viime marraskuussa. Hallinto-oikeus totesi muun muassa, että Ounasvaaran yleiskaava ei ole lainvastainen.

Kaavamuutos mahdollistaisi lomamökkien rakentamisen Lapland Hotelsille Ounasvaaran hotellin lähelle. Kaavan myötä myös hotellia voitaisiin laajentaa. Lapland Hotels ei pääse aloittamaan rakentamista ennen kuin kiista yleiskaavasta saa lainvoiman ja kun alue saa tämän jälkeen uuden asemakaavan.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää, että kaupunki pyytää KHO:ta hylkäämään valitukset. Kaupunginhallitus päättää asiasta ensi maanantaina.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan joulukuussa 2014. Ounasvaaran mökkien rakentamisesta on kiistelty Rovaniemellä vuosia. Mökkikylää vastaan järjestettiin jopa mielenosoitus kaupungintalon edustalla juuri ennen kuin valtuusto päätti kaavasta.

Lue seuraavaksi