Parodiavideo Teemu Selänteestä uhkaa edetä käräjätupaan: Kiekkotähden edustajat vaativat poistamista

Teemu Selänteestä parodiavideon tehneet veljekset ovat pahoillaan, jos video on aiheuttanut kiekkotähdelle mielipahaa.

parodia
Kuvakaappaus youtube-videosta, joka parodioi Teemu Selännettä.
Youtube

Veljekset Miro ja Marius Laiho tekevät Broljekset-nimellä harrastusmielessä komediavideoita nettiin ja sosiaaliseen mediaan. Tuorein video saattaa viedä heidät lakitupaan, kertoo huumorikaksikon toinen puolisko Miro.

Parodiaksi tarkoitetulla videolla kiekkoilijalegenda Teemu Selänne näyttäytyy rappiollisessa tilassa, yksinäisenä koska vaimo ja lapset ovat jättäneet. Kissakin katoaa. Haikeissa tunnelmissa viipyilevällä entisellä kiekkotähdellä on onneksi tukenaan nalle Pörrö.

Päähenkilö valikoitui sattumalta

Miro Laihon mukaan videon tarkoituksena oli ensi sijassa tehdä hauskaa komediaa ja esitellä imitaatiotaitoja. Heillä oli ensin käsikirjoitus, joka tuntui humoristiselta.

– Keksimme tarinan ressukasta, ja sitten mietimme kuka imitoimamme henkilö olisi tähän hauska pistää. Oli sattumaa, että valittiin Teemu tähän tarinaan, kertoo imitaattori Miro Laiho.

Visuaalisesti videolta näkee, ettei kyseessä ole oikea Teemu Selänne. Päähahmoa esittää näyttelijä, eli Miro itse, ja hahmolle on teknisellä operaatiolla vaihdettu Teemun kasvot. Kuvamanipuloinnin huomaa muun muassa hahmon epäluonnollisesta ilmeilystä.

Tiistaina alkuillasta viideltä video ladattiin Facebookiin ja Youtubeen. Iltamyöhällä Miro kertoo saaneensa puhelun, jossa Teemu Selänteen edustajaksi esittäytynyt taho vaati videon poistoa. Perusteeksi kerrottiin, että Selänteen yhteistyökumppanit eivät pidä siitä, missä valossa Teemu Selänne on videossa esitetty.

Kunnianloukkaussyyte?

Teemu Selänteen asioiden hoitaja Ari Lehto vahvistaa, että videon poistamista on vaadittu. Sen tarkemmin hän ei halunnut kommentoida tapausta.

Veljekset kävivät pikaisen neuvottelun lakimiestuttavansa kanssa. Neuvonpidon jälkeen he eivät nähneet syytä poistaa videota, mutta selvennykseksi Broljekset lisäsivät tekstikenttään, että videolla ei esiinny oikea Teemu Selänne. Miro Laiho lähetti päätöksen tiedoksi Selänteen edustajalle.

Aamulla Miro Laiholle valkeni, että asia on edennyt lakimiehelle. Broljeksille on annettu aikaa vastata Selänteen lakimiehelle perjantaihin klo 14 mennessä. Muussa tapauksessa Selänne tiimeineen aikoo viedä asian oikeuteen.

– Lakimies ilmoitti, että ellei videotamme poisteta välittömästi, meitä tullaan syyttämään Teemun ja hänen perheensä kunnianloukkauksesta, kertoo Laiho.

Ari Lehto ei kommentoinut veljesten väitettä kunnianloukkaussyytteestä.

Mikä on sallittua, mikä on laitonta?

– Komediaa on ennenkin tehty julkkiksista, heitä on sijoitettu absurdeihin tilanteisiin. Voiko se olla laitonta, ihmettelee Laiho.

Suomessa on jo pitkään esitetty huumoriin pohjautuvia suosittuja tv-sarjoja, joiden päähahmot voivat olla parodioita oikeista ihmisistä. Esimerkkinä tällaisesta toimii vaikkapa MTV3:n Putous.

– Tällaista parodiaa tehdään koko ajan ympäri maailmaa. Esimerkiksi Saturday Night Livessä Alec Baldwin esittää komediaa Trumpista, vertaa Laiho.

Reaktiot yllättivät hyvässä ja pahassa

Broljekset ovat ennenkin tehneet harrastusmielessä vastaavia videoita Youtubeen ja Facebookiin. Tämä on kuitenkin ensimmäinen, joka lähti räjähtävään lentoon.

– Tätä alettiin jakaa eteenpäin somessa nopeaan tahtiin. Ja 99 prosenttia tästä videosta palautetta antaneista on reagoinut positiivisesti. On annettu sympatiaa hahmolle, kertoo Laiho.

Jos suosio yllätti tekijät, niin yhtä lailla heille tuli yllätyksenä komediaksi tarkoitetun videon loukkaavaksi kokeminen.

– Ei ollut tarkoitus loukata Teemua tai hänen perhettään. Jos he ovat tästä pahoittaneet mielensä, olemme todella pahoillamme, vakuuttaa Laiho.