Sairaalakävijät kärsivät parkkipaikkojen puutteesta – sakko voi napsahtaa, jos auto ei osu ruutuun

Kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta haetaan ratkaisua Keski-Pohjanmaan keskussairaalan pysäköintiongelmaan. Suunnitteilla on myös uuden parkkitalon rakentaminen.

pysäköinti
Kuvassa autoja keskussairaalan parkkipaikalla
Heini Holopainen / Yle

Kokkolassa keskussairaalan pihalla kärsitään pysäköintiongelmasta. Autoja on jätetty holtittomasti esimerkiksi pelastusteille, jalkakäytäville ja nurmialueille. Ongelmien vuoksi alueella on aloitettu pari kuukautta sitten kunnallinen pysäköinninvalvonta.

– Valvonta näyttää toimivan, parkkipirkot kiertelevät aktiivisesti. Tällä keinolla on saatu pysäköintiä hallintaan ja ihmiset ovat saaneet sakkoja, sairaalainsinööri Jukka Mäkelä kertoo.

Sairaalan pihalla on yksi pysäköintialue, jolla vaaditaan parkkikiekon käyttämistä. Tällä on haluttu turvata vaihtuvuus parkkipaikoilla. Muut paikat ovat ilman aikarajoitusta.

Ongelma kärjistyy talvella

Pysäköintipaikkojen vähyys on sairaalan pihalla tuttu ongelma. Talvella se on kuitenkin kärjistynyt, koska parkkipaikkojen merkinnät eivät näy ja autoilijat pysäköivät parkkipaikalle liian harvaan.

– Kaikki voisivat itse helpottaa tilannetta niin, että parkkeeraisivat samaan tiiveyteen kuin kesällä, Jukka Mäkelä neuvoo.

Pysäköintipaikkojen tarve lisääntyy koko ajan.

– Soitea rakennetaan ja tontille tulee uusia toimintoja. Keskussairaalassa vietettävät ajat lyhenevät, kävijöitä on enemmän kuin ennen. Parkkipaikkojen lisääntyneeseen tarpeeseen on tarkoitus vastata, Mäkelä sanoo.

Sairaalan pihaan kaavaillaankin uutta parkkitaloa. Sen rakentaminen ohikulkutien varteen on tarkoitus alkaa tänä vuonna.