Hyppää sisältöön

Kiinnostus paikallisesti tuotettuja puukouluja kohtaan kasvaa – nyt mallia miettii Imatra

Imatran kaupunginjohtaja toivoo, että kaupunki ryhtyisi selvittämään puisen koulun rakentamista yhteistyössä Stora Enson kanssa. Stora Enso kehittelee massiivipuurakenteita koulurakentamisen käyttöön.

Imatralla on herännyt kiinnostus korvata sisäilmaongelmien takia suljettu Mansikkalan koulu puusta rakennetulla koululla. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Imatran kaupunki on kiinnostunut selvittämään, voiko keskustaan rakentaa uuden koulun puusta. Paikkakunnalla toimiva suuryritys Stora Enso ja Imatran kaupunki ovat alustavasti keskustelleet rakentamismallista, jossa Stora Enso olisi massiivipuurakenteiden toimittaja.

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen muistuttaa, että puukoulun mahdollisuudesta on vasta käyty alustavia keskusteluja. Lintusta puukoulu kiinnostaa muun muassa sen synnyttämien työpaikkojen vuoksi.

– Stora Enso on merkittävä paikallinen työnantaja. Tottakai se on kaupungille tärkeä lähtökohta, Lintunen sanoo.

– Stora Enso on tässä ollut aloitteellinen ja joitakin suullisia keskusteluja on käyty.

Imatran kaupunginjohtajan Pertti Lintusen mukaan yhteistyötä Stora Enson kanssa harkitaan, kun kaupunki alkaa etsiä ratkaisua käyttökieltoon päätyneen Mansikkalan koulun korvaavasta uudisrakennuksesta.

– Odotan, että Stora Enso toimittaa minulle aiekirjeen ehkä vielä tänään, jotta asia päästäisiin käynnistämään ihan virallisesti. Silloin se ehtisi vielä kaupunginhallituksen maanantaiseen keskusteluun.

Uutisvuoksi (siirryt toiseen palveluun)-lehden mukaan Stora Enson paikallisjohtaja Jari Tiura vahvistaa, että yhtiö on kehittelemässä uutta mallia koulujen rakentamiseen. 

Puukouluja on viime vuosina valmistunut eri puolilla Suomea. Kuhmossa rakennusmateriaalina on käytetty samalla paikkakunnalla valmistettua ristiinlaminoitua CLT-elementtiä. Sen raaka-aine on lähiseudun kuusi. Pudasjärvellä uuden koulukampuksen päärakennusmateriaali on mäntytukista valmistettu hirsi ja Kouvolassa (siirryt toiseen palveluun) suuri koulurakennus tehtiin puisista elementeistä, joiden valmistajat sijaitsevat lähiseudulla.

.
.