1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

"Kuka ties tyttöystävä löytyy Suomesta" – Marcus ja Martinus villitsivät Helsingissä

Norjalaiset kaksospojat, Marcus ja Martinus, eivät ole koskaan olleet yli vuorokautta erossa toisistaan. 14-vuotiaat poplaulajat ovat nuoren yleisön idoleita kaikkialla Pohjoismaissa.

musiikki
Marcus & Martinus.
Marcuksen ja Martinuksen debyyttialbumin kappaleita on streamattu yli 120 miljoonaa kertaa. Kohdeyleisönä on varhaisteini-ikäiset ja sitä nuoremmat tytöt.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Hymy on herkässä, kun Marcus ja Martinus Gunnarsen astelevat median eteen Tennispalatsissa. Norjalaisen Gunnarsenin perheen 14-vuotiaat identtiset kaksoset ovat valloittaneet Pohjoismaat viimeisten parin vuoden aikana. Fanien onnenkyyneleiltä ei ole vältytty.

– Olen vain, että vau, he itkevät, koska pitävät meistä niin paljon, Martinus sanoo.

– Se on myös outoa. Olemme tavallisia poikia, samanlaisia kuin kaikki muutkin. Onhan se ihmeellistä, mutta samalla siistiä, Marcus jatkaa.

Pojat ovat Suomessa markkinoimassa heistä tehtyä elokuvaa. Reissuun mahtuu myös esiintyminen Uuden musiikin kilpailussa. Nuori suomalaisyleisö on jo entuudestaan tuttua, vaikka aikuisten on ehkä hankala pysyä menossa mukana. Duon kappaleet eivät välttämättä soi meillä autoradiossa, mutta perheiden pienimmätkin osaavat lauluja norjaksi.

– Suomessa osataan kirkua ja laulaa mukana. Totta puhuen rakastan sitä, Martinus tunnustaa.

– Kun meillä oli ensimmäinen konsertti Suomessa, yleisö lauloi myös norjankielisten laulujen mukana. Olimme todella yllättyneitä, Marcus toteaa.

Rentoutumista kännyköillä

Veljesten konsertit ovat järjestään loppuun myytyjä. Suosiota rakennetaan varsinkin internetissä: debyyttialbumin singlejä on streamattu yhteensä yli 120 miljoonaa kertaa. Se on arvokkaampaa kuin sijoittuminen Suomessa albumilistan sijalle kuusi.

Perjantaina ensi-iltansa saavassa Yhdessä unelmiin -elokuvassa seurataan, kun pojat saavuttavat unelmansa: Spektrum-areena Oslossa myi täyteen, ja loppu on historiaa.

– Älä koskaan anna periksi. Älä yritä tehdä jotain vain siksi, että sinusta tulisi kuuluisa. Älä luovuta ja pidä hauskaa, Marcus ja Martinus vinkkaavat yhteen ääneen.

Tennispalatsilla fanilaumaa yhdistävät korkeuksiin kohoavat kännykät, joiden sisuksiin yritetään tallentaa edes pieni palanen historiaa: kuva, videopätkä, mitä tahansa.

Marcus ja Martinus kertovat, että puhelimilla näprääminen on heidänkin lempipuuhaansa.

– Rentoudumme pelaamalla kännyköillä, Martinus paljastaa.

– Toisaalta etumme on, että meillä on valtavasti energiaa. Se ei lopu koskaan, Marcus huomauttaa.

"Minä rakastan sinua"

Varsinkin tytöt ovat norjalaispoppareista sekaisin. Elokuvassa veljekset paljastavat, ettei heillä vielä ole tyttöystäviä.

Saattaisiko sellainen löytyä vaikkapa Suomesta?

– Kuka tietää! Miksipä ei, pojat huutavat yhteen ääneen.

Sen jälkeen on iskulauseiden vuoro.

– Minä rakastan sinua, he sanovat vuoron perään selvällä suomen kielellä.

Nykypäivän popsensaatiot on tehty ensiluokkaisesta käytöksestä ja hyvästä supliikista. Myös levy-yhtiöillä on osansa tähtien kirkastamisessa. Marcukselle ja Martinukselle perjantaina ensi-iltansa saava elokuva on silti kaikkea muuta kuin rahastuskeino.

– Haluamme näyttää faneillemme, mitä olemme tehneet kahden vuoden aikana. Tämä on lahja heille, veljekset sanovat.

– Onhan se hienoa, kun äidit tulevat kiittämään siitä, kuinka suurta inspiraatiota annamme heidän lapsilleen.

Lue seuraavaksi