1. yle.fi
  2. Uutiset

Googlen viimeinen kvartaali jäi alle odotusten

Yhtiön liikevaihto oli vähän ennusteita parempi, mutta osakekohtainen tulos jäi ennusteiden alle.

talous
Googlen logo talon seinässä.
Boris Roessler / EPA

Hakukone- ja mainosjätti Googlen emoyhtiön Alphabetin viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tulos jäi alle odotusten. Yhtiön osakekohtainen tulos oli 9,36 dollaria, kun analyytikot odottivat 9,64 dollarin lukemia.

Viimeisen kvartaalin liikevaihto oli 26,06 miljardia dollaria. Liikevaihto oli hieman parempi kuin siitä oli ennustettu. Ennuste oli 25,26 miljardia dollaria.

Googlen hakukone- ja mainostuotot kehittyivät viimeisellä kvartaalilla hyvin, vaikkakin klikkikohtaiset tuotot laskivat. Yhtiön tulosta pienensivät pääasiassa kasvaneet kulut, kuten uusien liiketoimintojen ja tekniikan kehittäminen. Myös investoinnit nousivat vuoden takaisesta lähes kaksi miljardia dollaria eli 8,19 miljardista 10,7 miljardiin dollariin.

Alphabetin talousjohtaja Ruth Poratin mukaan yhtiö monipuolistaa liiketoimintaansa, laajentaa laitteistoja sekä lisää sovellus- ja pilvipalveluiden myyntiä. Yhtiön mukaan mainostajat hakevat kohderyhmää yhä enemmän aikaa älypuhelinten kanssa ja YouTubessa viettävistä käyttäjistä.

Alphabet julkisti tuloksensa torstaina iltapäivällä, kun päiväkaupankäynti oli jo päättynyt Wall Streetillä. Iltakaupankäynnissä osake painui aluksi miinukselle, mutta myöhemmin lasku vähän loiveni.

Lähteet: AP, Reuters

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi